Pilot: Gelijke kansen voor alle jeugdvoetballers is succesvol

Voetbalvereniging Hattem is vorig jaar begonnen met alle jeugdleden van 7 t/m 11 jaar tegelijkertijd te laten trainen in circuit. Het idee erachter is dat ieder kind talent heeft en gelijke kansen krijgt.
De circuittraining is ingesteld omdat pupillenteams vaak getraind worden door ouders waarbij het ene team een ouder/trainer heeft met veel ervaring en andere teams een trainer hebben met minder of weinig voetbal- of trainerservaring.

Gelijke kansen
V.V. Hattem wil gelijke kansen op ontwikkeling borgen door de jeugdige voetballers dezelfde training te geven in circuitvorm. De oefeningen worden samengesteld door een diplomeerde hoofdtrainer met ruime ervaring in het trainen van jeugdvoetballers. Om de kwaliteit van de trainingen te verbeteren bekijkt de hoofdtrainer de jeugdwedstrijden en hebben alle jeugdtrainers in de onderbouw de KNVB opleiding voor pupillentrainer gevolgd.
De vereniging heeft de Pilot geëvalueerd. De conclusie was dat er twee keer per week met veel plezier getraind wordt. En dat de kinderen alle ruimte krijgen hun voetbaltalent te ontwikkelen. In het nieuwe seizoen zal dit concept doorgezet worden.
De jeugdtrainingen voor jongens en meisjes van 7 t/m 11 jaar zijn op dinsdag en donderdag van 17.45 tot 19.00 uur en starten weer op dinsdag 28 augustus.

Nieuwe leden
Nieuwe leden zijn van harte welkom. Daarvoor kan contact opgenomen worden met Bert Bagerman, 06-28872851

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in