Speciale testmiddag ‘Proefvlakken op de Markt’

Op dinsdag 28 augustus kun je de proefvlakken op de Markt testen en jouw beoordeling direct doorgeven. Verantwoordelijk wethouder Auke Schipper en de projectleider zijn aanwezig om jouw bevindingen te noteren. De gemeente heeft vier proefvlakken aangelegd op de Markt om te onderzoeken hoe de ‘beloopbaarheid kan worden verbeterd. De vier vlakken zijn aangelegd met de bestaande stenen, maar met verschillend voegmateriaal en een verschil in breedte van de voegen.

Duurzame oplossing
Inwoners, ondernemers, organisaties, bezoekers en andere belanghebbenden konden in de afgelopen weken al hun mening geven via een formulier in het stadhuis en online via www.hattem.nl/proefvlakken. Op basis van de resultaten wordt een duurzame oplossing gezocht voor de verbetering van de beloopbaarheid van de Markt. De oplossing wordt getoetst aan vijf criteria: beloopbaarheid/comfort, beeldkwaliteit, kosten voor realisatie en onderhoud, stabiele vloer met duurzame voegen en waterafvoer.

Wanneer?
De speciale testmomenten zijn op dinsdag 28 augustus:
►13.30 – 14.00 uur
►14.30 – 15.30 uur
►17.00 – 18.00 uur

Ook minder validen
De gemeente nodigt daarnaast speciaal Hattemers uit die afhankelijk zijn van een rollator of rolstoel om de begaanbaarheid voor minder validen te testen. Voor de beoordeling van de beeldkwaliteit wordt advies gevraagd aan de Adviescommissie Ruimtelijke Kwaliteit.

Ergernis
Wethouder Auke Schipper: ‘Ik vind het belangrijk dat we samen met onze inwoners, ervaringsdeskundigen en professionals bekijken welke van de vier mogelijke oplossingen het optimale resultaat geeft. Na de testperiode volgt er een besluit van het gemeentebestuur waarin we de vijf criteria samen met de resultaten van de testperiode integraal afwegen. Op die manier hoop ik de ergernis over de Markt zo snel mogelijk aan te kunnen pakken.’

Verhinderd?
Kun je die middag niet? Haal dan een formulier in het Stadhuis of geef jouw mening op www.hattem.nl/proefvlakken.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in