Investeringen in groene energie steeds aantrekkelijker voor bedrijven 

In de afgelopen jaren koos een groot aantal bedrijven in de regio voor een investering in een zonne-energiesysteem, bijvoorbeeld middels zonnepanelen op water of een zonnedak. Het eerste is onder meer interessant voor bedrijven met een groot waterbassin of baggerdepot. Ook de vraag naar soortgelijke duurzame oplossingen blijft groot onder ondernemers. Niet voor niets, daar deze tal van voordelen bieden. Denk aan het financiële aspect: een ondernemer bespaart veel geld door een groot deel van de benodigde energie zelf op te wekken. Daarbij draagt het gebruik van zonnepanelen op water of bijvoorbeeld een zonnecarport bij aan een duurzame, maatschappelijk verantwoorde manier van ondernemen.

Wat voor jouw bedrijf de meest interessante oplossing is, hangt af van verschillende factoren. Een zonnedak is bijvoorbeeld bijzonder interessant voor bedrijven met een groot magazijn of een werkplaats met een plat dak. Daar waar agri-pv bijvoorbeeld specifiek bedoeld is voor telers. De plastic bogen die zij normaliter gebruiken, worden hierbij vervangen door zonnepanelen.

Combinatie van verduurzamende maatregelen 
Het is iets waar de consument veel waarde aan hecht. Op het moment dat twee partijen een soortgelijk product tegen een vergelijkbare prijs aanbieden, kiest de consument steeds vaker voor het meest duurzaam opererende bedrijf. De verwachting is dat deze trend zich in de komende jaren doorzet.

Regionale ondernemers kiezen mede als gevolg van deze trend vaak voor een combinatie van verduurzamende investeringen in hun bedrijf. Het laten aansluiten van een groot zonne-energiesysteem is daarvan een voorbeeld. Denk echter ook aan het terugdringen van de interne afvalstromen. Met name restafval zou tot een minimum beperkt moeten worden, door zo goed mogelijk gebruik te maken van herbruikbare materialen. Ook de toepassing van bijvoorbeeld 3D printers in de eigen organisatie draagt bij aan de reductie van deze stromen met restafval.

Elektrificatie van het wagenpark van een bedrijf 
Een derde verduurzamende investering in de eigen organisatie is een elektrificatie van het wagenpark. Waar voorheen vaak gekozen werd voor zakelijke voertuigen op benzine of diesel, stapt men inmiddels over op de elektrische variant. Een van de redenen daarvan is de fiscaal gunstige bijtelling van elektrische voertuigen. De combinatie van een elektrificatie van het wagenpark met de investering in een zonne-energiesysteem is duurzaam en financieel aantrekkelijk. Het maakt dat medewerkers nagenoeg gratis kunnen rijden, wanneer zij hun auto aan het begin van de werkdag aan de laadpaal koppelen. Kiest men voor een zonnecarport, dan zorgt deze er in de herfst en winter ook nog eens voor dat een medewerker droog naar binnen komt.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in