Dagpauwoog meest getelde vlinder in Hattem

Tijdens de jaarlijkse tuinvlindertelling van De Vlinderstichting, die afgelopen weekend plaatsvond zijn in totaal in heel Nederland 73.224 vlinders waargenomen in drie dagen.

Het leek nog even spannend te worden welke vlinder op nummer 1 zou eindigen. De week voor de telling was de dagpauwoog veel waargenomen, maar de aantallen namen snel af. Ondertussen kwam de kleine vos langzaam tevoorschijn. Maar de dagpauwoog stond al snel bovenaan in de telling en daar is hij ook gebleven. Met ruim 16.700 exemplaren steekt hij met kop en schouders boven de rest uit. Ook in Hattem is deze vlindersoort het meest waargenomen en als eerste geëindigd. In totaal hebben 18 personen deelgenomen aan de telling in Hattem en zij hebben gezamenlijk 39 exemplaren van de Dagpauwoog in Hattem waargenomen. Het Klein Koolwitje eindigde met 23 waarnemingen in Hattem op de tweede plaats.

Aantal waarnemingen in Hattem

atalanta 18
bont zandoogje 12
boomblauwtje 3
bruin zandoogje 18
citroenvlinder 11
dagpauwoog 39
distelvlinder 1
gehakkelde aurelia 4
groot koolwitje 6
icarusblauwtje 2
klein geaderd witje 1
klein koolwitje 23
kleine vos 6
koolwitje onbekend 2
landkaartje 9
scheefbloemwitje 2
zwartsprietdikkopje 1

 

Het hele jaar tellen
Volgend jaar is er weer een tuinvlindertelling. Wie daar niet op wil wachten, kan het hele jaar door vogels, vlinders, zoogdieren, amfibieën en insecten tellen in de tuin. Meer informatie op www.tuintelling.nl.

 

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in