Bewoners welkom op startavond Klompenpad KIDS Hattem

Hou je van wandelen en denk je graag mee over een wandelroute speciaal voor kinderen die het mooiste van Hattem laat zien? Op dinsdag 28 juni is de startavond voor het nieuwe Klompenpad KIDS in Hattem. De avond is bedoeld voor ouders, bewoners en geïnteresseerden die mee willen helpen om een Klompenpad te ontwikkelen en/of kennis hebben over educatie. Je bent van harte welkom op 28 juni om 19.30 uur in het gemeentehuis Hattem, Markt 1 in Hattem. Graag vooraf aanmelden

Klompenpaden
In Gelderland en Utrecht zijn inmiddels 139 Klompenpaden ontwikkeld door Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) en Landschap Erfgoed Utrecht waarvan 6 Klompenpad KIDS. De routes worden ontwikkeld en onderhouden samen met een groep lokale vrijwilligers. Ook in Hattem liggen Klompenpaden namelijk het Assenradepad en het Hoenwaardsepad. In opdracht van de gemeente Hattem wordt nu ook een Klompenpad KIDS ontwikkeld.

Flora en fauna
Een Klompenpad KIDS loopt door boerenland en laat kinderen kennismaken met het landschap en de dieren die er leven. Terwijl kinderen lekker buiten zijn, gaan ze bijvoorbeeld op zoek naar diersporen en watervogels, maken een natuurkunstwerk, worden een levend standbeeld of leren bomen herkennen. Een Klompenpad KIDS bevat enkele natuurlijke speelelementen voor kinderen.

KIDS-doeboekje en app
Extra leuk wordt de route met een speciaal KIDS-doeboekje met leuke weetjes en (extra) opdrachten. De route van een Klompenpad KIDS is gemarkeerd met oranje bordjes en er zijn infobordjes onderweg.

Bewonersavond
Op de startavond wordt het project toegelicht. Alle aanwezigen krijgen de kans om hun idee├źn voor de route en opdrachten aan te dragen. De informatie dient als basis voor de route. Een werkgroep (waarvoor men zich op deze avond kan aanmelden) bestaande uit bewoners en betrokken partijen, gaat vervolgens onder begeleiding van SLG aan de slag met de realisatie van het Klompenpad KIDS.

Het Klompenpad KIDS wordt mogelijk gemaakt dankzij de gemeente Hattem en de provincie Gelderland.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in