Chris Verwoert en Brent Ronde naar Europese Jeugd Kampioenschappen Tafeltennis

Gisteren werd het Kwalificatietoernooi voor de Europese Jeugd Kampioenschappen Tafeltennis onder de 15 jaar gehouden. In totaal gaan er drie Nederlandse spelers naar de EJK, waarvan twee spelers van Smash ’70.

Er waren nog zes spelers in de race voor twee plekken. Degene die het toernooi wint krijgt de tweede plek om deel te nemen. De derde plek wordt toegewezen door de bondscoach.

Ongeslagen
Smash ’70-speler Chris Verwoert was als vierde geplaatst en begon gelijk tegen de top drie. Met goed spel, technisch én mentaal, wist hij alle spelers te verslaan. Hij was met vijf winstpartijen overduidelijk de winnaar van het toernooi, waarmee hij zich direct plaatste voor het EJK.

Brent Ronde tóch mee
Naast Chris Verwoert speelde ook Smash ’70-teamgenoot Brent Ronde. Met nog twee andere spelers kwamen er drie spelers uit op drie winstpartijen (twee verlies). Na onderling resultaat bekeken te hebben werd Brent derde op het toernooi. Voor Brent kwam later die dag goed nieuws, want de bondscoach heeft Brent ook geselecteerd mee te gaan. Dat bekent dat twee Smash’70-spelers mee gaan strijden tegen de Europese top.

Het EJK wordt gespeeld in Kroatië. In verband met huidige COVID19 situatie zal het toernooi gesplitst worden in twee keer 7 dagen. Van 18 tot 24 juli zal U19 gespeeld worden en van 26 juli tot en met 1 augustus U15.
Lees meer informatie over het toernooi.

 

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in