SV Hatto Heim is op koers voor 2e klasse na vier knappe winsten

De strijd aan de onderkant van de ranglijst blijft een spannend. SV Hatto Heim heeft VSCO ’61 zaterdag definitief degradatie bezorgd in de 2e klasse I door met 1-2 te winnen van de vleugellamme kanaries uit Oosterwolde. Hierdoor kan Hatto Heim, als het volgende week gunstig uitvalt, zich veiligstellen en de nacompetitie zelfs nog ontlopen. Batavia ’90 is kampioen geworden, maar aan de onderkant van de competitie blijft het spannend richting het laatste competitie speelweekend. Voor Hatto Heim scoorden Twan van Rijssen en Ward Willemsen.

Hatto Heim speelt onder het genot van enthousiaste supporters
Hatto Heim start prima onder goed gezelschap van de vele meegereisde Hatto Heim supporters en krijgt in de 4e minuut een goede mogelijkheid doordat Ward Willemsen de meegelopen Bram Neuteboom aanspeelt die het doel mist. Maar al vroeg in de wedstrijd valt een penalty voor VSCO, die krijgen ze in de schoot geworpen doordat linker verdediger Winkelhorst niet oplet nadat doelman Mensink daarvoor al moeilijk aangespeeld wordt. Een VSCO speler onderschept de bal die een aanvaller aanspeelt en die komt in duel met doelman Mensink. Scheidsrechter Martijn van Beek geeft hiervoor erg makkelijk een strafschop die wordt benut door Jan van ’t Oever 1-0. Hatto Heim pakt onmiddellijk de draad op en gaat vol in de aanval. In de 9e minuut ontvangt Jesse Winkelaar de bal die hij onder grote druk technisch super meegeeft aan de doorkomende Twan van Rijssen. Die neemt de bal schitterend mee en zet zichzelf vrij voor keeper Django van der Landen die alleen maar kan toekijken hoe van Rijssen de bal in de hoek schuift 1-1. In de 13e minuut van de wedstrijd wordt linksback Aron Winkelhorst via een crosspass van Rowan Mensink aangespeeld en stoomt op naar het doel van VSCO. Winkelhorst schiet vanaf 20 meter en mist rakelings het doel.

Beheerst weg van de gelijkspel
Dan onderschept, op dat moment superieur, Hatto Heim de bal en stuurt Elnathan van Dijk de snelle Willemsen vanaf eigen helft richting het VSCO doel. Willemsen passeert een tegenstander en keeper van der Landen en scoort beheerst de verdiende 2-1. In de 25e minuut nog een goede actie van Spits Jesse Winkelaar van Hatto Heim die net over schiet. Dan volgt er tot aan de rust een wedstrijd waar weinig meer gebeurt . VSCO die machteloos is en alle ballen op linksbuiten Luca Veldhoen speelt die er dan maar weer iets van moet maken. De enige wapenfeiten van VSCO zijn de overtredingen van de nr 9, van Renselaar, die in de 40e minuut is ingevallen en probeert zo wat te forceren.

Overtredingen zijn troef
De twee helft start Hatto Heim hetzelfde als de eerste helft, met veel beter voetbal dat VSCO probeert te verstoren door veel overtredingen te maken die scheidsrechter van Beek teveel toestaat. In de 56e minuut een mooie actie vanaf rechts door Jesse Winkelaar van Hatto Heim. Winkelaar snijdt naar binnen en stuurt met een gericht schot de bal richting de bovenhoek, helaas met iets teveel snelheid en de bal ketst van de lat. In de 60e minuut de zoveelste overtreding van van Renselaar en die wordt dan ook met direct rood naar de kleedkamer gestuurd. Hatto Heim komt in overtal te staan terwijl ze ook al de overhand hebben en het wachten is op meer doelpunten die erg belangrijk kunnen zijn met het oog op de laatste wedstrijddag.

Gevaarlijk en spannend einde
De voorhoede grossiert in het missen van kansen in de tweede helft, de reporter heeft negen 100% doelkansen gezien die gemist worden. Hierbij moet gezegd worden dat keeper Django van der Landen van VSCO ook een paar schitterende reddingen verrichtte. Zoals van de jonge goed ingevallen Robin van der Ziel middels twee schoten en een goede kopbal. Dan is het nog steeds maar 1-2 voor Hatto Heim en komt VSCO er soms toch gevaarlijk uit. De verdediging van Hatto Heim stond goed vandaag en hebben eigenlijk geen kans weggegeven. Als na 8 minuten blessuretijd scheidsrechter van Beek het ook genoeg vindt fluit hij af en is VSCO ’61 officieel degradant en kan Hatto Heim omhoog kijken en zich voorbereiden op de wedstrijd tegen Unicum Lelystad. Unicum speelt om des keizers baard en hopelijk wordt dit een voordeel aankomende zaterdag en na het eindsignaal gaan we zien waar SV Hatto Heim staat.