Hattem mist 1e kans op plaatsing nacompetitie

Wanneer de uitslagen op de andere velden wat gunstig zouden vallen, had Hattem zich in de thuiswedstrijd tegen Rouveen kunnen verzekeren van plaatsing voor de nacompetitie voor promotie. De concurrenten verspeelden inderdaad punten. Maar omdat Hattem de wedstrijd tegen de groenen niet in winst kon omzetten, zal het volgende week in de laatste competitiewedstrijd een nieuwe kans krijgen om zich alsnog te plaatsen voor de nacompetitie.

Rouveen maakt het Hattem flink lastig
De bedoelingen van de geel-blauwen waren helder. Voor de winst gaan en de 3e plek in de rangschikking behouden. De eerste kans van de wedstrijd is ook voor Hattem. Na een crosspass kan Maikel Rave op rechts een mooie voorzet afleveren op Felix Besseler. Helaas ziet hij zijn kopbal net naast de verkeerde kant van de paal over de achterlijn verdwijnen. Rouveen komt op haar beurt na een kwartier spelen gevaarlijk door over links. De linksback wordt weggestuurd en hij kan in vrije positie een voorzet afleveren waar de voorwaartsen in feite alleen maar tegenaan hadden hoeven lopen ware het niet dat die wat te laat in positie stonden. Kort daarna is het Jort Steenman die na een goede actie rond de middencirkel de ruimte vindt om Wesley van Winsum weg te sturen. Hij lijkt alleen op Rouveen-doelman Slager af te gaan maar omdat hij de bal te veel onder zich heeft kan een verdediger nog net een voet tegen de bal krijgen waardoor deze kans voor Hattem verloren gaat. Gaandeweg de eerste helft houden beide teams elkaar in de greep en lijkt het een tactisch steekspel te worden. Hattem-doelman Alec van Dijk moet zich voor rust nog een keer flink strekken naar de hoek om een doelpunt te voorkomen terwijl Felix Noordberger kort voor rust nog twee kansen heeft om de score te openen. Beide worden niet benut zodat de teams met de brilstand gaan rusten.

Meer kansen voor beide teams in de 2e helft
In de tweede helft spelen beide teams meer aanvallend waardoor de wedstrijd wat opener wordt en er over en weer de nodige kansen ontstaan. Hattem heeft al vrij snel een kans. Na een goede opbouw volgt uiteindelijk een voorzet over rechts van Jort Steenman op Wesley van Winsum. Helaas kan hij de bal net niet de juiste richting mee geven en gaat zijn inzet net langs de paal. Nadat Rouveen een dot van een kans laat liggen (voorzet bij vrijstaande man bij 2e paal te matig) komt Hattem gevaarlijk door. Felix Noordberger wordt weggestuurd waarbij de grensrechter van Rouveen het nodig vond om voor buitenspel te moeten vlaggen terwijl dit absoluut niet het geval was. Helaas voor Hattem ging de scheidsrechter hier in mee. Hattem liet zich niet uit het veld slaan en had via een vrije trap van Daan van Enk bijna de voorsprong te pakken. Zijn inzet werd door de muur van richting veranderd waarna Maikel Rave ook in de rebound het net niet kon vinden. Hattem houdt de druk er op en creëert wat mogelijkheden. Een inzet van Felix Noordberger levert nog geen doelpunt op maar niet veel later is er toch de voorsprong voor Hattem. Een afgemeten vrije trap vanaf de zijkant wordt door Felix Besseler op waarde geschat en met een mooie dropkick verlengt hij de bal in de verre hoek waarbij de doelman kansloos is; 1-0. Lang kan Hattem echter niet genieten van die voorsprong. Na een verre ingooi komt de bal via een kopduel en de kluts bij de vrijstaande Bouwmeester die Hattem-doelman van Dijk met een mooie schuiver kansloos laat. Rouveen heeft in de slotminuten nog een aantal kansen op de volle winst te behalen maar telkens vinden de groenhemden Alec van Dijk op hun weg die met een aantal puike reddingen zijn doel goed verdedigt. Uiteindelijk verandert er niets meer aan de stand en moeten beide teams tevreden zijn met een punt.

Hattem blijft ondanks puntverlies op een keurige 3e plaats
Op het moment dat de uitslagen van de andere velden binnen kwamen was er, achteraf gezien, met een overwinning zekerheid geweest over plaatsing voor de nacompetitie voor promotie. Ondanks het puntverlies behoudt Hattem de 3e plaats op de rangschikking en kan het zich alsnog bij de laatste competitiewedstrijd plaatsen voor die nacompetitie. Met 1 punt voorsprong op Zwolsche Boys en 2 op FC Ommen weet het dat die twee elkaar volgende week treffen. Hattem heeft het evenwel in eigen hand en zal in de te spelen uitwedstrijd tegen DVC Dedemsvaart, dat nog strijdt om de nacompetitie tegen degradatie te ontlopen, zelf de punten binnen willen halen.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in