Gevolgen corona-crisis merkbaar voor St. Voor Mekaar

De hulpverlening die Stichting Voor Mekaar afgelopen jaar heeft verleend, is beduidend minder dan die in voorgaande jaren. Dit blijkt uit het jaarverslag dat de stichting heeft gepubliceerd. Hierin staat ondermeer: “De drastische daling van het aantal ingezette uren voor en contacten met zorgvragers is ongetwijfeld veroorzaakt door alle beperkingen die vanaf half maart werden opgelegd na het uitbreken van de coronapandemie.”

Boodschappen en autovervoer
Dit betekent niet dat de vrijwilligers hebben stilgezeten, want zij hebben zich 1.450 uren ingezet om telefonisch contact met zowel zorgvragers als vrijwilligers te onderhouden. Hierdoor was men in staat om een vinger aan de pols te houden.
De verleende hulp in 2020 bestond voornamelijk uit het doen van boodschappen en autovervoer. In het verslagjaar hebben zich 12 nieuwe cliƫnten aangemeld. Door de vrijwilligers is 1.258 uren hulp verleend en waren er 819 contacten met hulpvragers.

De vrijwilligers van Voor Mekaar kunnen op eenvoudige wijze een hulpvrager helpen. Bijvoorbeeld door het brengen van een bezoekje, het begeleiden naar arts, ziekenhuis of activiteit of het verrichten van kleine eenmalige klusjes. Deze hulp is belangrijk, zeker vanwege de corona-maatregelen waardoor veel hulpvragers thuisbleven.

Bestuur
Bestuurlijk was het een zwaar jaar voor Voor Mekaar vanwege het wegvallen van voorzitter Henry van der Kolk en het vertrek van de secretaris. Gelukkig is inmiddels in beide vacatures voorzien waardoor het bestuur weer op sterkte is.

 

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in