Oud Hollandse Markt op Kerkplein

Op vrijdag en zaterdag 1 en 2 juni wordt voor de 25e keer de Oud Hollandse Markt gehouden op het Kerkplein aan de zuidzijde van de Andreaskerk. Ook dit jaar is de opbrengst van de markt bestemd voor de restauratie van het dak van de Grote of Andreaskerk, een restauratie waar op dit moment hard aan gewerkt wordt.

Hoe het begon
In september 1970 werd in de tuin van “De Wiekelaar” aan de Apeldoornseweg voor het eerst een markt gehouden, toen bestemd voor de restauratie- en vervanging van de orgels. De verkoopsters liepen in klederdracht en vandaar de naam Oud Hollandse Markt. Door de jaren heen is deze markt om het jaar gehouden, eerst nog bij de Wiekelaar en later op Kerkplein.

Wat is er voor mij?
Op de markt kunt u terecht voor curiosa, allerhande goederen, planten, handwerken, boeken, elektra etc. Tevens zijn er diverse attracties voor groot en klein. En natuurlijk even uitrusten in de koffietent onder het genot van koffie, thee of frisdrank al dan niet met een plak cake of een overheerlijke oliebol, vers gebakken op de markt.

Tijden
De markt wordt op vrijdag 1 juni om 16.00 uur geopend en duurt tot 21.00 uur. Op zaterdag 1 juni begint de markt om 9.30 uur en duurt tot 16.00 uur. Om 11.00 uur wordt de traditionele veiling gehouden, waaraan de plaatselijke predikanten meewerken.