Standaard keukenbenodigdheden  

Op jezelf gaan wonen is al spannend genoeg, laat staan alle zaken waar je rekening mee moet houden wanneer je deze stap maakt. Doordat er veel in een keer op je af komt is het moeilijk om het overzicht te bewaren.

Of je nu op kamers gaat of een eigen huisje hebt, even goed moet je ervoor zorgen dat je in ieder geval fatsoenlijk kunt gaan koken. In deze blog gaan we vertellen wat je in ieder geval nodig hebt in de keuken.

Keukenattributen
Om te beginnen gaan we kijken naar de spullen die je nodig hebt voor de voorbereiding. Voor de fanatieke kokers heb je in het begin een snijplank nodig, om de snijplank nuttig te kunnen gebruiken heb je ook een messen set nodig. Met dit keukengerei kun je zelf gemakkelijk een maaltijd samenstellen. Doordat je zelf de ingrediënten samengesteld heb je voor het uiteindelijke koken een spatel nodig, met de spatel zorg je ervoor dat de ingrediënten zich vormen tot een gerecht.

Pannen 
Om de ingrediënten naar keuzen uiteindelijk tot een gerecht te kunnen maken, heb je uiteraard ook pannen nodig. Er zijn heel veel verschillende pannen op de markt, maar in het begin heb je lang niet alle soorten pannen nodig. Om te beginnen heb je voldoende aan een gewone kookpan met deksel voor de groente, een koekenpan voor het vlees en nog een kookpan met deksel voor de aardappels. Deze pannen zijn goed voor het bereide voor een alledaags Hollandse maaltijd.

Maar wanneer je een fanatiekere kok bent dan dat Is het aanschaffen van de volgende pan ook geen overbodige luxe. Zo kun je in dit geval ook een wokpan aanschaffen. Bij een wokpan is het makkelijk om van veel ingrediënten een maaltijd te maken. Daarnaast kun je ook gemakkelijk meer buitenlandse gerechten bereiden, zoals pastasaus en wokgroenten.

Toebehoren tijdens het koken
Naast de pannen heb je ook nog andere spullen nodig voor tijdens het koken. Zo heb je een vlees-tang nodig voor het bakken van vlees, je kunt hier ook een vork voor gebruiken maar een vork beschadigd de koekenpan alleen maar. Daarnaast is een zetje pannendrager een handig extraatje, om de pannen veilig op tafel te kunnen zetten. Maar wanneer je een wokpan op tafel wil zetten is een onderzetter niet handig, hiervoor kun je beter een diep bord neerzetten om de wok pan in te zetten. Een diep bord zorgt ervoor dat de wokpan niet om valt.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in