Gemeente: ‘Geef je mening over terrasbeleid Hattem’

De gemeente Hattem wil graag ieders mening weten over de terrassen in de stad. Met dat doel heeft de gemeente een vragenlijst gelanceerd die tussen 21 februari en 7 maart kan worden ingevuld. In juli moet het uiteindelijke beleid worden vastgesteld.

Veel belangen bij elkaar brengen
In de mededelingen op de gemeentepagina laat men weten: ‘Terrassen zijn van essentieel belang voor horecaondernemers en de openbare ruimte. Ze dragen bij aan de kwaliteit daarvan. Een levendige binnenstad is belangrijk voor onze ondernemers, inwoners en toeristen. En al hun belangen willen we goed in kaart brengen. Want alleen zo kunnen we in het nieuwe terrassenbeleid helder beschrijven wat wel en niet wenselijk en mogelijk is.’

Terras en warmte
Een aantal vragen in het onderzoek gaan over de bescherming tegen overmatig zonlicht. Zo kunnen de invullers hun mening geven over de hoeveelheid parasols in de binnenstad. Maar ook het onderwerp terrasverwarming passeert de revue. In een aantal Nederlandse steden is daarvoor een verbod in het leven geroepen.

Ieders mening telt
De gemeente hoort graag ieders mening. Daartoe is van woensdag 21 februari tot en met 6 maart een online vragenlijst beschikbaar. Op basis van de uitkomsten formuleert de gemeente een concept beleid. Vervolgens wordt dit besproken met de direct betrokkenen, voorgelegd aan de gemeenteraad en naar verwachting in juli 2024 vastgesteld door de burgemeester.

2 REACTIES

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in