Kinderprogramma ChristenUnie

ChristenUnie Hattem heeft speciaal voor kinderen een versie van het verkiezingsprogramma geschreven. Lijsttrekker Arend Palland en Margriet Brouwer gingen afgelopen week langs bij Hattemse basisscholen om te vertellen over de gemeenteraad en over de kinderversie van het CU-programma.

Wat doet een gemeenteraad eigenlijk?
Palland en Brouwer vertelden aan leerlingen van groep 8 van de Jan Jaspersschool en de Zaaier hoe de gemeenteraad werkt. Ook kregen de leerlingen het kinderprogramma: het verkiezingsprogramma van de ChristenUnie, maar dan speciaal geschreven voor de basisschoolleeftijd. In deze versie van het programma staan de belangrijke onderwerpen voor kinderen en hun ouders. Bijvoorbeeld dat het voor kinderen uit Hattem leuk moet zijn om naar de bieb te gaan. En dat er genoeg ruimte moet zijn om buiten te spelen. En dat de ChristenUnie Hattemse opa’s en oma’s wil helpen bij het zoeken naar een handiger of kleiner huis.

“We vinden het belangrijk om kinderen zo vroeg mogelijk bij de politiek te betrekken,” vertelt Brouwer. “Een wezenlijk punt in ons verkiezingsprogramma is aandacht voor de generaties die nu nog geen stem hebben. Dus kinderen, de Hattemers van de toekomst. Om onszelf en onze collega-raadsleden hier steeds aan te herinneren, willen we ook een extra ‘zetel’ in de raadzaal. Deze lege stoel helpt de gemeenteraad om bij besluiten te denken aan de gevolgen voor komende generaties Hattemers.”

ChristenUnie propaganda?
Op de vraag of het wel netjes is om de ‘propaganda’ op kinderen te richten, reageert Brouwer. “We hebben zelf ook kinderen en merken dat ook zij zich soms nog meer zorgen maken over de problemen in deze wereld dan wij als volwassenen. Daarom is het goed om ze te laten weten dat ze over een paar jaar ook invloed kunnen uitoefenen. Tijdens de gastlessen handelen we natuurlijk als vertegenwoordiger van de hele raad. Ons kinderprogramma is natuurlijk wel een mooi middel om te laten zien waar je het als politieke partij over kunt hebben.”

Het kinderprogramma is te lezen op de website van ChristenUnie Hattem. Daar is ook het grote mensenprogramma te vinden.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in