Hatto-Heim strijdend ten onder tegen SVI

Vele vrijwilligers hebben samen ervoor gezorgd dat deze wedstrijd tegen SVI doorgang kon krijgen door op vrijdagmiddag 19 januari het veld te ontdoen van sneeuw.
Dit was al twee keer eerder gebeurd tegen ZAC en AGOVV en Hatto-Heim verloor deze wedstrijden de afgelopen winters. Zou het vandaag ook weer gebeuren? Ja, op besneeuwde velden rust blijkbaar geen zegen voor Hatto-Heim, de Hattemmers verliezen van SVI met 1-2.

Goed begin
SV Hatto-Heim begint scherp aan de wedstrijd en binnen een minuut krijgt Jesse Winkelaar een kopkans maar de bal gaat net over de lat. Daartegenover komt er een kansje voor Serge Nap van SVI maar zijn schot gaat voorlangs. Hatto-Heim dringt meer aan, maar moet alert blijven op de snelle uitbraken van de Zwollenaren.
Dan zijn er 15 minuten gespeeld en Hatto-Heim bouwt andermaal aan een aanval. Via vele schijven komt de bal bij Robin van der Ziel. Hij loopt recht op keeper Alex Grafhorst af die in eerste instantie nog redding brengt, maar half vallend kan Robin met het hoofd het laatste zetje geven en zo de stand op 1-0 brengen.
Hatto-Heim gaat door en de volgende grote kans is voor Elnathan van Dijk. Hij schiet de rebound hard in, maar Grafhorst brengt ditmaal wel redding ten koste van een hoekschop.
SVI komt op gelijke hoogte
SVI is nu vaak gevaarlijk weg maar mist nog de goede richting om doelverdediger Jorick Mensink het moeilijk te maken. Hatto-Heim daartegen wordt een beetje slordig en is vaak de bal weer gauw kwijt aan de tegenstander.
Winkelaar krijgt nog een kans voor de 2-0 maar andermaal staat Grafhorst op de juiste plaats. Na ruim een half uur spelen volgt een splijtende aanval van SVI en het is Serge Nap die in tweede instantie kan scoren. Daarvoor redt Jorick knap, maar in de rebound is het de 1-1.
Dan gaat Hatto-Heim op zoek naar een doelpunt. Een mooie aanval wordt tegengehouden door een verdediger. Volgens het hele ’t Achterveen door middel van een handsbal, maar scheidsrechter Martin Schuhmacher wil daar niks van weten.
Net voor de thee volgt nog een prachtige aanval. Robin van der Ziel brengt Twan van Rijssen in stelling. Zijn schot is hard en de bal spat bijna uitéén op de deklat.
Tweede helft
SVI begint sterk aan de tweede helft en dringt Hatto-Heim terug in de verdediging.
Over links gaat de snelle Joey Niekoop , maar het harde schot kan door Damian Halfwerk geblokt worden. De aanvalsdrift van de Zwollenaren gaat maar door, maar Hatto-Heim blijft nog steeds goed op de been.
Een uitbraak van Bram Neuteboom over links, maar zijn goede voorzet wordt te slap ingekopt door Jesse Winkelaar, keeper Grafhorst heeft er geen enkele moeite mee.
Maar in de 80e minuut is het wel raak, maar dan voor SVI , Thom Kooke schiet de bal hard richting het doel en Mensink kan er net niet bij.
Op zoek naar de gelijkmaker
Hatto-Heim moet nu komen, met het risico van de snelle uitbraken van SVI.
De ingevallen Ward Willemsen en Dirk Agterhuis krijgen nog kleine kansjes, maar de bal gaat er niet in. Nogmaals is Agterhuis die een kans krijgt diep in blessuretijd maar andermaal was het keeper Grafhorst die hier de baas was.
Zure nederlaag
De goed leidende scheidsrechter Schuhmacher uit Ermelo vindt het in de 96e minuut welletjes en fluit voor het einde van de wedstrijd. Al met al een zure nederlaag voor de geel/blauwen, maar gezien de tweede helft was het een welverdiende overwinning voor SVI.
Opnieuw een Zwolse tegenstander
Volgende week neemt Hato-Heim het opnieuw op tegen een Zwols elftal. Dan is WVF uit Westenholte de tegenstander. Deze wedstrijd begint om 14.30 uur op Sportpark De Weide Steen.