Gratis digitaalvaardig worden voor Hattemers

De gemeente Hattem biedt haar inwoners opnieuw een gratis digitale training aan. Na twee succesvolle edities in 2022 is het nu weer mogelijk om via de Bibliotheek Noord-Veluwe een computercursus te volgen. Digitale vaardigheden worden steeds belangrijker in het dagelijks leven. Voor iedereen die hier moeite mee heeft kan deze cursus een uitkomst zijn.

Verloop van de cursus
De computercursus bestaat uit 7 lessen die elke woensdagochtend worden gegeven in de Marke in Hattem. In de eerste lessen leren deelnemers de basisfuncties van de computer gebruiken, zoals typen, tekst aanpassen, e-mailen en kopen op internet. Aan het einde van de cursus wordt aandacht besteed aan veilig internet gebruik, zoals het herkennen van (on)veilige websites, sterke wachtwoorden kiezen en waar je op moet letten als je online betaalt. Ook dit zijn belangrijke vaardigheden bij het werken met en op het internet.

“Ondanks dat ik wel een klein beetje wist van de computer, heb ik toch veel bijgeleerd. Vooral over privacy en social media.”

Enthousiaste reacties
Eerdere deelnemers zijn enthousiast over de cursus. “De trainers hebben zoveel geduld en leggen alles zo vaak als nodig is uit”, vertelde een deelnemer. “Het is prettig om samen met anderen een computercursus te volgen”, vulde een andere deelnemer aan. “Je merkt dat je niet de enige bent die weinig weet van de computer en af en toe fouten maakt.”

Aanmelden
Meer informatie over de cursus en aanmelden voor de cursus kan via dit formulier, via de servicebalie in de bibliotheek of telefonisch via 038-4448525 (bibliotheek Hattem). Aanmelden kan tot 4 februari. Maar vol = vol, het aantal gratis plekken is beperkt. De cursus gaat van start op 22 februari. Deelnemers moeten zelf een laptop en koptelefoon/oortjes meenemen.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in