”Als ik denk aan de nieuwe burgemeester van Hattem, dan…”

De gemeenteraad heeft de inwoners van Hattem gevraagd naar wat voor burgemeester moet worden gezocht.

In totaal hebben 287 Hattemers hun mening gegeven. De resultaten zijn gewogen naar sociaaleconomisch profiel om ervoor te zorgen dat zij een goede afspiegeling vormen van alle inwoners van Hattem. Er is digitaal gereageerd op 10 stellingen en op de vraag: ”Als ik denk aan de nieuwe burgemeester van Hattem, dan zie ik iemand die…”.

Wat vinden Hattemers de belangrijkste eigenschappen voor de nieuwe burgemeester?
De inwoners van Hattem zoeken een burgemeester die vooruitstrevend is. Op dit punt zijn zij het meest uitgesproken. Daarnaast zoeken zij een burgemeester die in de wijken komt. Hij of zij mag een informele houding hebben. De burgemeester zou een burgervader/ -moeder moeten zijn voor inwoners en zich vooral richten op uitdagingen van de toekomst.

“..snel kan schakelen tussen besturen en burgermoeder/vader zijn, tevens een lage drempel bezit en in is voor vernieuwing”

Dit beeld komt ook naar voren uit de antwoorden op de open vraag die is gesteld. Inwoners van Hattem zoeken een betrokken burgemeester, die kan verbinden en toegankelijk is. Daarbij past een houding gericht op de toekomst. De nieuwe burgemeester gaat daadkrachtig aan de slag.

In de beantwoording op de open vraag springt het meest in het oog de toekomstgerichtheid van de nieuwe burgemeester. Niet alleen wordt dit kenmerk letterlijk genoemd, het komt ook terug in de andere omschrijvingen. Bijvoorbeeld: “…een visie heeft voor de lange toekomst”. 

Profielschets
Op 10 februari stelt de gemeenteraad de profielschets vast waarin de uitkomst van de enquête is verwerkt. De profielschets wordt daarna aangeboden aan de Commissaris van de Koning (CdK) die ervoor zorgt dat de vacature vier weken lang wordt opengesteld. In september hoopt Hattem de nieuwe burgemeester te verwelkomen.

Het volledige rapport lees je hier
20200108 Rapportage MijnBurgemeester – gemeente Hattem – Citisens

 

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in