Piet Koehof viert 100e verjaardag

Op 18 januari was het groot feest in verzorgingshuis De Bongerd, afdeling De Hoenwaard. De oudste bewoner, Piet Koehof, vierde hier zijn 100e verjaardag. Hij is lichamelijk goed gezond, maar heeft Alzheimer.

Hij is geboren in Amsterdam en woonde lang in de Randstad, totdat zijn dochter hem in 2006 naar de Veluwe verhuisde. Eerst woonde Piet Koehof in Hulshorst, maar sinds 2011 is hij een vrolijke bewoner van De Hoenwaard.

Schilder
Piet Koehof heeft altijd een actief leven gehad. Tot aan zijn pensioen heeft hij in Amsterdam gewerkt als schilder. Zijn arbeidsethos was bijzonder; zo viel hij een keer van de ladder af, dwars door een glazen pui, om uiteindelijk in de serre te belanden. Toevallig kwam hij in een stoel terecht, waarop de bewoner riep “komt u altijd zo binnenvallen?”. De bewoner bood hem vervolgens cognac aan, maar daar wilde Koehof niets van weten: hij wilde terug de ladder op, want als hij dat nu niet zou doen, zou hij dat nooit meer durven.

Fietsen
Na zijn pensioen verhuisde hij samen met zijn echtgenote Willemina de Haas naar Almere. Het was in de polder namelijk beter fietsen dan in de hoofdstad, ook was “Amsterdam Amsterdam niet meer”. Zijn echtgenote overleed in 1998.

‘Is er nog steeds’
Piet Koehof heeft twee kinderen en drie kleinkinderen die allemaal aanwezig waren op het verjaardagsfeest. Dochter Fie ten Brink-Koehof: “Al laat zijn geheugen hem in de steek, hij is er nog steeds. En dat moet gevierd worden!”

 

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in