Eerste Hattemse baby van 2019 krijgt Boekstartkoffertje

Vandaag overhandigde wethouder Carla Broekhuis het Boekstartkoffertje aan de familie Broere. Dochter Laurèn Broere is de eerste baby die dit jaar in Hattem werd geboren. Het Boekstartkoffertje is een cadeau van de gemeente Hattem en de Bibliotheek Noord-Veluwe aan de ouders van iedere Hattemse baby. Het koffertje bestaat uit twee voorleesboekjes en een lidmaatschap van de bibliotheek voor de baby.

15 minuten
Wethouder Carla Broekhuis wil met de kraamvisite de aandacht vestigen op het belang van voorlezen: ‘Voorlezen en lezen zijn erg belangrijk voor de ontwikkeling van een kind. De leesprestaties van kinderen gaan enorm vooruit als zij elke dag 15 minuten lezen. Vanaf nu ontvangen jonge ouders na de geboorte van hun kind een waardebon in het ‘mijn kinddossier’. Met deze bon kunnen ze het koffertje direct ophalen bij de bibliotheek en hun kind inschrijven voor een gratis lidmaatschap. Jong geleerd is oud gedaan!’

Boekstart
Het programma Boekstart bevordert het lezen met heel jonge kinderen en wil ouders met jonge kinderen laten genieten van boeken. Boekstart is een initiatief van de Bibliotheek en Stichting Lezen. Meer informatie over Boekstart op www.boekstart.nl.

 

 

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in