Waterpoloheren Z&PC Hatto Heim winnen voor 3e keer op rij

Met een 7-5 overwinning op Zignea hebben de waterpoloheren van Z&PC Hatto Heim een puike prestatie geleverd. Door bij vlagen goed waterpolo bleven de Hattemers continu aan de goede kant van de score. Het betekende de derde winstpartij op rij en de tweede winst op rij tegen een hogergeplaatste tegenstander.

Met het gevoel zit het dus wel goed bij de Hattemers en dat betaalde zich in de eerste periode gelijk uit. Rick Mensink tikte binnen en Christiaan Fowler schoot via een blok van de gasten uit Emmeloord ook de bal tegen de touwen. Peter Luchtenberg deed daar aan het begin van de tweede periode zelfs nog een schepje bovenop.

Pas halverwege de tweede periode kon het hogergeplaatste Zignea wat terug doen, al was het kort erna weer Luchtenberg die de marge met een afstandsschot op drie doelpunten zette. In de laatste anderhalve minuut werd het onrustig in de Hattemse defensie. De ervaren mannen uit de Noordoostpolder kwamen met twee doelpunten ineens heel dichtbij.

Bij 4-3 vergrootte Peter Luchtenberg het gaatje weer naar twee doelpunten. Hatto Heim was weer bij de les en scoorde vervolgens tweemaal uit een manmeersituatie. Herman Roelofs en Jord Hutten vonden het net. De Emmeloorders schoten vervolgens nog wel de 7-4 tegen de touwen.

In de slotperiode verzuimde Hatto Heim om verder afstand te nemen van de gasten. Zignea kwam nog wel verder terug tot 7-5, maar het was aan de uitstekend keepende Arjan van de Worp dat de punten in Hattem bleven.

Periodestanden: 2-0, 2-3, 3-1, 0-1.
Doelpuntenmakers: Peter Luchtenberg 3x, Rick Mensink, Christiaan Fowler, Herman Roelofs en Jord Hutten (allen 1x.)