Oldejaorskuier met verhalen en Fraterbier

Nog even een ontspannen wandeling met verhalen en midwinterhoorns, oliebollen, snert en Fraterbier op de valreep van 2019. Dat kan op 31 december tijdens de traditionele Oldejaorskuier vanaf bezoekerscentrum Vrieze’s Erfgoed in Wapenveld.

Starten voor deze wandeltocht van 6 kilometer kan tussen 10.00 en 12.00 uur vanaf Vrieze’s Erfgoed aan de Groteweg 54 in Wapenveld. Omdat het komend jaar de resultaten verwacht worden van een onderzoek naar het klooster Hulsbergen, wordt hier ook aandacht aan besteed.

Route
De route voert je langs het Kloosterbos en door de uiterwaarden naar het jongveebedrijf en boerderijcamping ’t Oever. Hier is tussen de kalfjes een stop met oliebollen en chocolademelk. Hierna loop je via de Werverdijk en Zandbergen via het trekpontje over het Apeldoorns kanaal terug naar Vrieze‚Äôs Erfgoed.

Fraterbier en snert
Nauw verbonden met het klooster Hulsbergen is het Fraterbier dat het afgelopen jaar op de markt werd gebracht. Mark Boersma geeft op Vrieze’s Erfgoed informatie over de blonde en de triple die ook te nuttigen zijn, al dan niet in combinatie met een bak snert of pannenkoeken.

Vogels
Neem wel een verrekijker mee, want in het gebied zijn veel witte reigers, eenden, ganzen en roofvogels als de buizerd. Deelname kost 3,00 euro inclusief een oliebol en chocolademelk. Meer informatie is te vinden op www.vriezeserfgoed.nl.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in