SV Hatto-Heim verliest dure punten in Zwartsluis

Op een koud en guur sportpark Cingellanden in Zwartsluis werd afgelopen zaterdag de wedstrijd DESZ – sv Hatto-Heim gespeeld.
De supportersvereniging van Desz zorgde voor veel vuurwerk en rookbommen.
De rook was nog niet verdwenen of de bal lach al in het netje bij Jorick Mensink.
DESZ mocht namelijk de wedstrijd op gang brengen en schoot de bal ver naar voren.
De verdediger van Hatto-Heim beoordeelde deze bal helemaal verkeerd en de rechtsbuiten van Zweartsluis kon de bal voorgeven. En daar stond goaltjesdief Danny Moorman helemaal vrij. Hij schoot de bal laag in het doel en zo binnen 10 seconden de 1-0 op het scorebord.

Sormloop
De eerste tien minuten was de wedstrijd verder gelijkwaardig met aan beide zijden kleine kansjes. Vervolgens greep Hatto Heim het initiatief. DESZ zette een muur van spelers voor het doel van keeper Jannick de Lange om zo het Hatto-Heim heel moeilijk te maken om te scoren en in de omschakeling razendsnel toe te slaan.
Twee gevaarlijke corners van Hatto Heim leverden helaas niet het gewenste resultaat.

Tweede helft is kopie van eerste helft
SV Hatto-Heim was constant in de aanval en DESZ kon alleen maar tegenhouden.
Marcel van Walderveen wisselde en bracht de snelle Ward Willemsen in het veld om nog meer de druk op te voeren op het doel van DESZ. Door een blessure moest Twan van Rijssen het veld verlaten en kwam er nog een snelle buitenspeler in het veld: Bas Behrens.

Afgekeurd doelpunt
In de 75ste minuut uit een vrije trap werd in een kopduel gewonnen door een Hattoheimer en de bal werd knap binnen geschoten door Rowan Mensink. Maar tot ieders verbazing keurde scheidsrechter Van Bussel dit doelpunt af, er was een duwfout gemaakt.
Michel Koridon werd door Marcel van Walderveen naar de spits geplaatst om voor meer onrust te zorgen.
Helaas werd ook nu een bekend voetbalgezegd bewaardheid: “als je zelf niet scoort, doet je tegenstander het wel”. En dat gebeurde ook. De bal werd naar voren gerost en kwam uit bij Martijn van der Heide. Die stuurde Danny Moorman naar voren.
Jorick Mensink kwam het doel uit maar werd in het uiterste hoekje gepasseerd door Moorman.

Lege handen
Scheidsrechter van Bussel liet nog vijf minuten doorspelen en floot in de 95e minuut voor het einde. Een zuur verlies voor de geel/blauwen, zo dominant aanwezig maar met lege handen naar huis.