Nationale Klimaatweek: een groener Hattem

Van maandag 30 oktober t/m zondag 5 november wordt Hattem groener en duurzamer tijdens de Nationale Klimaatweek. Deze week staat bol van inspirerende activiteiten, waarbij zichtbaar wordt gemaakt hoe we slimmer energie kunnen opwekken en klimaatbewuster kunnen leven en werken. “Iedereen, jong en oud, speelt een cruciale rol bij het bereiken van onze CO2-doelen. We hebben al flinke vooruitgang geboekt, maar er is nog veel werk te verzetten,” aldus een woordvoerder van de gemeente.

De Nationale Klimaatweek 2023 daagt iedereen uit om samen weer een belangrijke stap te zetten richting een duurzamer Hattem. Gemeente Hattem wil mensen inspireren en motiveren om actie te ondernemen voor een beter klimaat, want een beter klimaat begint vandaag, aldus de gemeente.

Tijdens deze speciale week staat samenwerking centraal. De gemeente nodigt inwoners uit om deel te nemen aan de Nationale Klimaatweek 2023. “We bouwen gezamenlijk aan een groenere toekomst en een leefomgeving waarop we trots kunnen zijn, en die we kunnen doorgeven aan de volgende generaties.”

Activiteiten in Hattem
Tijdens deze speciale week zijn er uiteenlopende activiteiten met een focus op samenwerking. Samen kunnen we een positieve impact maken, en we nodigen inwoners uit om mee te doen tijdens Nationale Klimaatweek 2023. Opgeven doe je via deze link. Vol = Vol.
Het toegewijde college van gemeente Hattem doet ook mee. Wethouder Castelein staat op 1 november op de markt, wethouder Siderius gaat mee naar het windmolenpark en wethouder Brouwer is aanwezig bij de lezing.

Educatieve expeditie naar het Windmolenpark Hattemerbroek
Op 31 oktober, van 14.00 tot 15.30 uur, organiseert Powered by Hattem een educatieve expeditie naar het Windmolenpark Hattemerbroek. Een geweldige kans om meer te leren over duurzame energie en windmolens. Neem een kijkje in een windmolen, een unieke ervaring. Het programma begint bij Afvalverwerkingsbedrijf Van Werven in Hattemerbroek. Inschrijven kan via deze link: www.hattem.nl/ExpeditieWindmolenpark

Hat-emmertjes voor GFT-afval
Op 1 november worden Hat-emmertjes voor GFT-afval uitgedeeld op de Markt tussen 13.00 en 17.00 uur. Wees er snel bij, want op = op! Deze activiteit is bedoeld om Hattemers aan te moedigen om actief bij te dragen aan het verminderen van afval.

Bomen in strijd tegen klimaatverandering
Op 2 november, van 19.30 tot 20.30 uur, organiseert Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) een informatieve sessie over de cruciale rol van bomen in de strijd tegen klimaatverandering. Ontdek hoe bomen helpen bij het opnemen van CO2, het verbeteren van de luchtkwaliteit en het verrijken van ons leefmilieu. Deze avond organiseert SLG in het stadhuis in Hattem. Inschrijven kan via deze link: www.hattem.nl/LezingSLG

Naast deze activiteiten besteedt gemeente Hattem online en in de Hattemer extra aandacht aan de klimaatweek. “We nodigen iedereen uit om deel te nemen aan de inspirerende evenementen en samen te werken aan een duurzamere toekomst. Samen kunnen we het verschil maken voor ons klimaat en onze toekomst.”

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in