Kinderboekenweek Inspiratiemiddag

Webredactie RTV Hattem Leen Weeda

Op woensdagmiddag 28 september 2022 organiseert Cultuurplein, in samenwerking met de Bibliotheek Noord-Veluwe een Kinderboekenweek Inspiratiemiddag voor de leerkrachten, directies en andere geïnteresseerden uit het primair onderwijs.

Tijdens deze middag doet men met collega’s uit Epe, Heerde, Hattem en Oldebroek allerlei ideeën op om de Kinderboekenweek verder invulling te geven.

Er worden workshops gegeven door o.a. LIMAI (muziek), Edith de Jong (beeldend) en de Bibliotheek Noord-Veluwe (literatuur). De locatie is het Zuivelmuseum in Wapenveld. De inloop is om 14:30 en de middag is uiterlijk 17:00 uur afgelopen. Na afloop gaat men met een gevulde goodiebag en een vracht aan inspiratie naar huis!

Kinderboekenweek 2022

Van 5 oktober tot 16 oktober 2022 vindt landelijk de Kinderboekenweek plaats.

Het thema is ‘Gi-Ga-Groen!’. Cultuurplein biedt, in samenwerking met Bibliotheek Noord Veluwe in die weken een programma aan voor het basisonderwijs.

Leerlingen van alle groepen kunnen met hun klas naar speciale Kinderboekenweek voorstellingen in theaters in Heerde (MFA De Heerd), Epe (Kulturhus EGW), Oldebroek (Kulturhus de Talter) en Hattem (MFC De Marke).

Het Team Onderwijs van Cultuurplein heeft hiervoor passende voorstellingen geselecteerd. Daarnaast hebben scholen via de Bibliotheek de mogelijkheid om een auteur in de klas uit te nodigen.

Bij deze auteursbezoeken krijgen de scholen boekenpakketten te leen die aansluiten op het thema van de Kinderboekenweek. Op deze manier komen de leerlingen uit de vier gemeentes op een actieve wijze in aanraking met zowel literatuur als kunst en cultuur.

Inschrijven voor de inspiratiemiddag of meer weten?

https://www.bibliotheeknoord-veluwe.nl of neem contact op met

Team Onderwijs van Cultuurplein: onderwijs@cultuurpleinnoordveluwe.nl

 

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in