Beken en sprengen van Molecaten

Tijdens het IVN Beleefweekend op de Veluwe neemt IVN Zwolle belangstellenden mee op wandelexcursie over Landgoed Molecaten bij Hattem.
De naam “Molecaten” gaat terug tot de Middeleeuwen en betekent zoiets als boerderijtje (kot) bij de molen. Hiermee werd een watermolen bedoeld, wat aangeeft hoe lang water al een rol speelt op en rond het landgoed. Nog steeds staat er een nog functionerende watermolen, waarvoor het water wordt aangevoerd door kunstmatige bronnen en beken die sprengen genoemd worden.

Spaanse Graven
Bezienswaardig zijn ook het Huis, de Spijker en de Spaanse Graven. Er is een monumentale beuk waarvan de leeftijd nog steeds voer voor discussie is. Er leven verschillende planten en dieren die helemaal thuishoren in een Veluws bos. En met wat geluk worden ook wilde zwijnen of de zwarte specht gespot!

Excursie
De excursie is op zaterdag 24 september. De start is om 14:00 uur op de parkeerplaats bij Herberg Molecaten, Molecaten 7, 8051 PN Hattem. De wandeling duurt anderhalf tot twee uur.

De excursie is voor het IVN Beleefweekend extra ingelast. Op zondag 9 oktober wordt ze nogmaals gegeven. Opgave vooraf is niet nodig. Deelname is gratis. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in