Volle winst voor vv Hattem

Bij de start van de competitie trof vv Hattem Olympia ’28 uit Hasselt, getraind door oud-Hattemtrainer Hans Roeland. De zomerse omstandigheden maakten het voor beide teams wat lastig om direct in het spel te komen.

Desondanks hadden beiden al snel een kans. Namens Olympia ging een kopbal voorlangs het doel van Stefan de Weerdt. En namens Hattem was Mitchell Hooisma gevaarlijk over rechts die zag dat Uzair Goelab zijn pass niet kon aannemen omdat hem dit onmogelijk werd gemaakt door de tegenstander. Eenzelfde situatie even later opnieuw, maar nu op een actie van Mitchell Hooisma. Twee momenten die de schijn van een strafschop hadden; de scheidsrechter besliste echter anders.

Hattem trok het initiatief naar zich toe en komt een aantal goed en gevaarlijk door. Na een kwartier spelen kon een goede actie van Silvan Kersbergen alleen maar ten koste van een overtreding worden gestopt. Felix Noordberger posteerde zich achter de bal en op zijn geplaatste schot verkeek de doelman van Olympia ’28 zich en was kansloos; 1-0.

In de fase hierna had Hattem wel het betere van het spel maar kon het nog niet echt doordrukken. Halverwege de 1e helft heeft Ayoub Ben Ali Ahlaq de kans om de score te verdubbelen. Na een goede actie van Mitchell Hooisma komt hij echter net te laat om zijn teen tegen de bal te drukken en kan de verdediging van Olympia opruimen.

Tot aan de rust zijn er voor Hattem wel mogelijkheden maar kunnen de bezoekers verdere schade voorkomen. Kort voor rust komt Olympia evenwel alsnog gevaarlijk door; namens Hattem kan Jens Borger echter tijdig ingrijpen waarna beide de kleedkamers opzoeken met de 1-0 voorsprong voor Hattem.

Na de rust wil vv Hattem direct de druk opvoeren om zo de wedstrijd naar zich toe te trekken. Helaas maakt het wat simpele fouten bij het inspelen en in de combinatie waardoor Olympia hierdoor niet in de problemen komt. Hadden de geel-blauwen wat minder slordig gespeeld, dan had het wellicht anders gelopen. Olympia weet bij één van de spaarzame uitvallen gevaarlijk te worden over links en krijgt op een voor Hattem gevaarlijk punt een vrije trap tegen. De inzet van de groenhemden is echter een simpele prooi voor Hattem doelman Stefan de Weerdt.

Hattem probeert in het slot van de wedstrijd alsnog de wedstrijd op slot te gooien. Een slimme vrije trap van Silvan Kersbergen die de ingevallen Lawrence vd Bend bereikt zorgt voor een kans. De inzet van vd Bend is prima, alleen wordt zijn schot gekraakt waardoor de bal net langs de kruising zoeft.

Met nog 10 minuten te spelen krijgt Hattem nog een mooie kans. Mitchell Hooisma wordt binnen de beruchte lijnen gevloerd en Jens Borger kan aanleggen vanaf de strafschopstip. Zijn inzet is helaas niet goed en Olympia-doelman Bos kan deze mooie kans voor Hattem neutraliseren. Toch is het even later wel raak voor Hattem. Een vrije trap voor Olympia ’28 wordt door Hattem goed verdedigd en weet via Felix Noordberger een snelle uitbraak te forceren. Lawrence vd Bend heeft het snel in de gaten en wordt uitstekend aangespeeld door Noordberger. Eerst wordt zijn inzet nog geblokt door de doelman maar in de rebound weet Lawrence vd Bend alsnog het net te vinden: 2-0.

Hierdoor gaat de wedstrijd op slot en kan Hattem de voorsprong consolideren. Een uitstekend resultaat bij de start van de competitie al mag worden gesteld dat het voor de mannen van trainer Oosterhaar niet de beste wedstrijd was die het gespeeld heeft. Desondanks toch de volle winst en dat is een mooie opstart voor de komende wedstrijden.