Hattemer Jan-Erik Barendsen rockt met The Heroes

De Zwolse rockband The Heroes bracht in februari hun EP Virgin Candy uit met een videoclip. De clip van het nummer Cold Cat is uptempo en komt met kracht je geluidsboxen uit.

Op de hoes van de EP staan hysterisch gillende tienermeisjes. Dit is misschien wel de ultieme droom van de drie rockers die al zo’n 45 jaar muziek maken. The Heroes wordt gevormd door André Barendsen (gitaar, zang), Rick Strik (drums) en Hattemer Jan-Erik Barendsen (bas, zang).

Braziliaanse tour
The Heroes maakten in 2018 hun debuut met White Night Black Shade. Afgelopen februari verscheen hun EP Virgin Candy. Vanwege de corona-pandemie konde de promotie met geplande optredens, zoals een Braziliaanse tour om hun nieuwe plaat te introduceren niet doorgegaan. In de clip bij de EP zijn de bandleden te zien tijdens een wereldreis waarin uitzinnige fans hen achtervolgen, maar helaas bleef het bij deze droom. Tot nu toe.

Nu is het moment voor de bandleden om opnieuw aandacht te vragen. Zij hebben een enorme staat van dienst en ervaring en willen doorbreken bij het grote publiek. Zo waren de broers Barendsen samen met Rick jarenlang actief in bands als Love Bite, Terrible Tango en Simpel. Verder beheert Rick het oefenruimtecomplex Strik Beats in Zwolle.

Old school en toch bijtijds
Hun huidige muziek is bondig en to-the-point, maar doet qua rauwheid niet onder voor de nieuwe bands in het genre. Virgin Candy klinkt heerlijk old school en toch bijtijds, dankzij een scherpe productie en een sterk gevoel voor pakkende songwriting.

Tekst gaat verder na de clip.

Wie nieuwsgierig is kan de clip Cold Cat bekijken. De nieuwe EP Virgin Candy is uitgebracht op zowel vinyl en cd en verkrijgbaar via de webshop van The Heroes (www.theheroes.nl). Tevens is Virgin Candy te beluisteren via Spotify. Via de Facebookpagina van de band kan je alle ontwikkelingen volgen en zien wanneer de band weer kan optreden.

 

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in