Doe jij al mee met Burgernet?

Bij Burgernet werk je samen met de politie aan veiligheid in jouw buurt. Elke deelnemer maakt de buurt een stukje veiliger. Want hoe meer mensen meedoen, hoe sneller een persoon of voertuig wordt gevonden.

Samenwerken
Burgernet is een samenwerkingsverband tussen burgers, gemeente en politie. Als jij meedoet aan Burgernet, kan de politie je vragen te helpen met zoekacties. Je ontvangt dan een spraak- of sms-bericht op je telefoon, waarin de politie vraagt om uit te kijken naar bijvoorbeeld een voertuig, verdachte of vermist persoon. Als jij hierover informatie hebt, dan kun je bellen met een gratis telefoonnummer.

Heterdaad en preventief
Je kunt een sms ontvangen van Burgernet met de vraag om uit te kijken naar een vermist persoon, maar je kunt ook gewaarschuwd worden als er opvallend veel in jouw buurt wordt ingebroken. Het kost je niets, behalve een paar minuten om je aan te melden.

Burgernetapp
Er is ook een gratis Burgernetapp. Je hoeft je niet aan te melden als deelnemer om de Burgernetapp te gebruiken. Als je anoniem wilt meewerken aan Burgernet is de app perfect voor jou.

Meer weten?
Meer informatie en aanmelden op www.burgernet.nl.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in