De grootste rommelmarkt van de Veluwe is in Hattem

Op zaterdag 1 september wordt de de grootste rommelmarkt van de Veluwe gehouden. De hele binnenstad van Hattem is omgetoverd tot één grote markt. Met ieder jaar ruim 400 deelnemers, meer dan 300 kramen en enkele tienduizenden bezoekers. Vanaf 6.00 uur ’’s morgens kunnen de koopjesjagers langs de vele kramen struinen. Particulieren proberen hun spullen aan de man te brengen en de professionele marktkooplieden maken met hun koopwaar deze markt helemaal compleet. Op deze gezellige dag is voor iedereen wel iets te vinden

Kinderkleedjesmarkt
Er is een kleedjesmarkt voor kinderen op de Noordwal en Schipperswal. Kinderen tot en met  12 jaar kunnen zich melden bij molen de Fortuin tussen 8.00 en 10.00 uur. De kosten voor deze kindermarkt is € 5,- per kleedje. Dat is inclusief het statiegeld van € 2,-  die de kinderen terugkrijgen als zij de kleedjes weer inleveren. Kinderen kunnen ook zelf een kleedje meenemen, maar moeten dat toch even melden bij de marktmeester. De kosten blijven hetzelfde, en ook zij krijgen € 2,00 terug wanneer zij zich bij vertrek afmelden bij de marktmeester. Reserveren voor de kleedjesmarkt is niet mogelijk.

Opbouw en parkeren
Voor het parkeren van je auto kun je gratis gebruik maken van het grote evenementenparkeerterrein dat wordt ingericht aan de Stadslaan. Bewoners die hun auto de gehele dag niet nodig hebben, kunnen deze eventueel parkeren in de Parkeergarage.  Op vrijdag 31 augustus wordt er zowel in de binnenstad van Hattem als aan de Grote Gracht, Stadslaan en de Gelderse Dijk druk gewerkt om de kramen voor de rommelmarkt op te bouwen. Om dit zo goed mogelijk te laten verlopen, moeten de straten van het parcours vanaf 18.00 uur autovrij te zijn en worden de straten afgesloten voor al het verkeer. Er is die dag van 18.00 uur tot zaterdag 1 september om 22.00 uur een afsleepregeling van kracht voor het gehele parcours. Het rommelmarktparcours beslaat de gehele binnenstad inclusief Noordwal, Zuidwal, Schipperswal, Voermanplein, Grote Gracht, en Stadslaan tot aan Stationslaan. Vanaf vrijdagavond 18.00 uur worden er geen voertuigen meer de stad ingelaten, met uitzondering van de zaterdagochtend voor de deelnemers die hun standplaats gaan inrichten. Zaterdag vanaf 22.00 uur is het toegestaan om weer met de auto de stad binnen te rijden.

Fietsenstalling
Als je met fiets komt kun je die in de speciale fietsenstalling kwijt die ingericht is op het schoolplein van de Van Heemstraschool, (Uilennest 10). De organisatie vraagt iedereen die op de fiets komt, met klem om dáár de fiets te stallen.

 

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in