Doe mee met het Doemee-award 2020

Eind dit jaar wordt de Doemee-award voor de vijfde keer uitgereikt. De Doemee-award is een initiatief van MEE en is een stimuleringsprijs voor personen of organisaties in Gelderland die zich met een lokaal initiatief in hun omgeving inzetten voor een samenleving van en voor iedereen.

Hun inzet stelt mensen met een beperking, chronische ziekte of een afstand tot de arbeidsmarkt in staat maximaal mee te doen. De winnaar ontvangt een geldbedrag om het initiatief verder uit te bouwen en meer mensen mee te laten doen. Vanaf nu kan iedereen een lokaal initiatief van een persoon of een organisatie inzenden.

Podium
“Een inclusieve samenleving waar iedereen naar vermogen mee kan doen, komt alleen tot stand als iedereen een steentje bijdraagt. Dat hoeft niet altijd groots te zijn”, aldus Mee. “Burgerinitiatieven ontstaan omdat mensen betrokken zijn bij de samenleving. Hetzelfde geldt voor instellingen en bedrijven die bijvoorbeeld mensen met een afstand tot werk een kans bieden. Of hun informatievoorziening zodanig hebben aangepast dat mensen met een beperking het ook begrijpen. Al deze initiatieven die bijdragen aan een inclusieve samenleving en met positieve, enthousiaste inzet gerealiseerd worden, verdienen een podium.”

Opgeven
Ken jij een persoon of een organisatie in Gelderland die zich in inzet voor een samenleving waarin iedereen mee kan doen? Geef deze dan voor 1 oktober op voor de Doemee-award via www.doemee-award.nl

De winnaar…
Wie naar huis gaat met de Doemee-award wordt niet door MEE bepaald. Een jury, bestaande uit ambassadeurs en ervaringsdeskundigen, zal zich over de inzendingen buigen. Daarnaast zorgt de uitslag van een publieke stemronde voor extra gewicht in de schaal. De winnaar wordt eind dit jaar tijdens een feestelijke uitreiking bekend gemaakt.

Meer weten?
Kijk op www.doemee-award.nl. Dit geldt ook voor organisaties die zich als (lokale) partner willen verbinden aan de Doemee-award.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in