Koor DOENJA Hattem geeft eindafsluiting met lunch in en onder de Dijkpoort

Sinds mei is er op de dinsdagochtenden gezang en verbondenheid voelbaar vanuit Dijkpoort Hattem. Nieuwkomers en ‘langerwoners’ komen dan samen in Hattem en zingen. Het enthousiasme van dirigent Martien Hovestad en musicus Femke Evers is daverend. Men leert zangtechnieken en samenzang, maar veel belangrijker: er is samenzijn en verbinding door zang.

Alle stijlen komen aan bod
Het idee en motto is: Het zingen van canons, stemvorming, liederen/muziek uit eigen land, vrouwen en mannen, eenvoudige meerstemmige liederen, welke partij kun je zingen, in aanraking komen met muziek die je niet kent. Kortom be crazy en ga los! Doenja is een project van het Cultuur en Erfgoedpact, ontwikkeld door Cultuurplein, eerste naar het idee in Epe, later ontwikkeld voor Hattem, en met succes.

Kom langs bij de laatste keer
De gastvrouwen Khadija en Aybala zorgen wekelijks voor een hartelijk ontvangst. Er wordt nagedacht over een vervolg van Doenja. Heb je interesse of ideeën, laat dat gerust weten. Op dinsdag 27 juni is de laatste keer en wordt er afgesloten met lunch en inloop voor publiek. Iedereen is welkom, er zal worden gezongen vóór en mét iedereen onder de poort (bij goed weer). Het hiervoor door Martien Hovestad gecomponeerde Dijkpoortlied wordt dan maar al te graag ingezet!
Na dit alles is er boven in de Dijkpoort (gratis) lunch voor allen. Opgave voor deelname is handig, via de mail bij Edith de Jong (e.dejong@cultuurpleinnoordveluwe.nl). Maar je kunt ook spontaan aansluiten, allen welkom!

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in