Actiedag voor Oekraïnereis

Komende zomer gaan van 10 tot 20 augustus 16 jongeren uit verschillende kerken in Hattem een reis maken naar Oekraïne. Hier gaan zij aan de slag met mooie klusprojecten en kinderwerk. De voorbereidingen zijn al een tijdje in volle gang. De jongelui bekostigen zelf de reis. Op hun Facebook-pagina is meer te lezen.

Actiedag
Een van de geld inzamelingsacties vindt plaats op zaterdag 29 juni bij IJsboerderij IJscowd van 10.00 uur tot 15.00 uur. De jongeren hebben een veelheid aan activiteiten georganiseerd om zoveel mogelijk bezoekers te trekken. De opbrengst van deze actiedag is voor de klus- en kinderprojecten die de jongelui komende zomer willen gaan doen onder de Oekraïnse bevolking.

Om 10.00 uur gaat de welbekende autowasstraat open. Kom met de auto langs, dan maken de jongeren die schoon terwijl je ondertussen kan genieten van een kopje koffie of langs de boekenmarkt kan gaan. Ook zijn er voor de kinderen allerlei leuke kinderactiviteiten zoals grabbelton en Oud Hollandse spelletjes waarmee kinderen leuke prijsjes kunnen winnen.

Boerenfoto-shoot en kinderportretten tekenen
Vanaf 10.30 uur kan je een leuke boerenfoto-shoot laten maken en er komt een tekenaar die kinderportretten maakt. Voor de inwendige mens zijn er lekkere koeken, hamburgers en vers gebakken boerenpannenkoeken verkrijgbaar.

Spijkerbroekhangen
Vanaf 13.00 uur start voor wie wil het krachtmetingspel met onder andere spijkerbroekhangen, autobandenrace, buikschuifbaan en nog meer. Hierbij zijn leuke prijzen te winnen. Ook zijn er andere mooie prijzen te winnen die door sponsoren ter beschikking zijn gesteld.

Oproep – Boeken gezocht
Voor de boekenmarkt is de organisatie nog op zoek naar boeken om te verkopen. Heb je gelezen of ongelezen kinder-, jeugd-, of volwassenboeken, receptenboeken of mooie tijdschriften die je voor het goede doel ter beschikking wilt stellen, dan mag je deze brengen bij Erik van der Ziel, Vechtstraat 6 (06-31691440).

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in