SEH JO17-1 – Hatto-Heim JO17-1 0-2

Op 18 mei kon Hatto Heim O17-1 officieus kampioen worden door SEH O17-1 te verslaan. Voorafgaande aan de wedstrijd kreeg het team een ontbijt aangeboden van Herberg Molecaten. Tijdens die bijeenkomst kregen de jongens een filmpje te zien waarin familie en vrienden hen succes wensten.

In Heerde aangekomen bleek dat SEH niet van plan was met grote cijfers te verliezen. De Heerdenaren parkeerden de spreekwoordelijk bus voor het doel en rosten bij dreigend gevaar de bal zo hard mogelijk naar voren in de hoop op een toevalstreffer. En die tactiek werkte. Het lukte O17 niet of nauwelijks om via vloeiende combinaties kansen te creëren. De enige combinatie die wel goed uitpakte, werd ook meteen een doelpunt. Aan de linkerkant van het veld pikte Stijn de bal op, hij dribbelde naar binnen en legde de bal klaar voor Tom Hulleman die met een bekeken schot vanaf de zestienmeterlijn de keeper kansloos liet: 0-1. Het doelpunt was weliswaar een opluchting, maar geen bevrijding. Het spel bleef op het ‘trage’ en warme kunstgrasveld moeizaam. Er deed zich zelfs nog een hachelijk moment voor toen Ezra zijn doel uit kwam om de bal weg te werken. Hij schoot tegen de rug van een speler van SEH aan. De bal leek in het Hattemse doel te verdwijnen, maar met een uiterste krachtsinspanning wist Morris dat te voorkomen. Even later scoorde Keanu bijna de 0-2. Zijn fraaie schot spatte op de lat uiteen. Vervelend was dat Sander tijdens een duel ongelukkig ten val kwam. Hij moest daarom met een  armblessure – die er ernstig uitzag – het veld verlaten. Ruststand 0-1.

Over de tweede helft kunnen we kort zijn: die was niet om aan te zien. SEH ging over tot een handbalverdediging rond de eigen zestien meter. Daar brak het team nog een keer door heen. Sill speelde de bal goed in op Keanu die vervolgens beheerst scoorde: 0-2. De enige kans van de hele wedstrijd die SEH kreeg werd door Ezra vakkundig verijdeld. Na het laatste fluitsignaal grote blijdschap bij zowel de spelers als bij het talrijke publiek dat uit Hattem was meegekomen. Het team mag zich officieus kampioen van de eerste klasse noemen.

Prestatie
Na een misstap in de eerste wedstrijd (onnodig 3-1 verlies tegen ZAC), heeft JO17-1 alle wedstrijden gewonnen met een (voorlopig) doelsaldo van 59-8. Een bijzondere prestatie als je bedenkt dat het team bestaat uit een mix van vijf O16 spelers (Stijn, Tom, Tom, Jesse en Viggo) en acht O17 spelers (Ezra, Michiel, Sill, Sander, Morris, Ravel, Thijs en Keanu). Van laatstgenoemden maakte Michiel dit seizoen al zijn debuut in het eerste elftal en ongetwijfeld zullen er de komende seizoenen meer volgen.

De technische staf, bestaande uit Edwin, Jari en Lars, heeft het elftal duidelijk beter gemaakt. Aan het begin van het seizoen werd aan de basisconditie gewerkt, later vooral aan de tactiek. Na een aantal positiewisselingen ‘stond’ het elftal en wist elke speler wat hem te doen stond. En je kunt het aan Edwin wel overlaten om de spelers tijdens de wedstrijden bij de les te houden.

Feest
Volgende week volgt de laatste thuiswedstrijd tegen FC Horst JO17-1. Als O17-1 dan niet met meer dan 29 doelpunten verschil verliest, is het kampioenschap ook officieel een feit en kan het feest echt los barsten. Iedereen is van harte welkom.

foto en verslag: Gradus Dijkman

In dit verslag zijn alleen de voornamen opgenomen. De achternamen zijn bekend, de redactie.

 

 

 

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in