Klimaatburgemeester organiseert workshop energietransitie

Na de druk bezochte workshop over klimaatverandering en adaptatie op 28 februari, organiseert de klimaatburgemeester van Hattem, Peter Letitre, met zijn Powered by Hattem medebestuursleden een tweede duurzaamheidsworkshop in een serie van vier. De workshop over energietransitie vindt op 28 mei plaats in de Raadszaal van het Stadhuis. Entree is gratis.

In samenwerking met de gemeente Hattem (Greendeal), woningstichting Triada en met medewerking van de Rabobank, zal de workshop ingaan op de uitdagingen van het klimaatakkoord om in 2030 de emissie van broeikasgassen met 50% te beperken ten opzichte van 1990.
Voor een breder mondiaal perspectief gaat Peter Letitre in op het nationaal klimaatakkoord, de regionale Noord Veluwe strategie en de uitdagingen in Hattem om de doelstellingen van het klimaatakkoord te halen. Wat zijn daarbij de uitdagingen en kansen en wat kunnen burgers zelf doen? Speciale aandacht gaat daarbij uit naar de minder draagkrachtigen en de ongelijkheid die klimaatmaatregelen tot gevolg (kunnen) hebben.

Input voor toekomstig duurzaamheidsbeleid
De workshops zijn bedoeld om de samenwerking te zoeken en om gezamenlijk de inwoners van Hattem meer bewust te maken van de klimaat- en milieuontwikkelingen, de noodzaak om er iets aan te doen en een perspectief te geven hoe we ook zelf een bijdrage kunnen leveren. We zoeken ook dit keer naar inbreng en ideeën van de aanwezigen en zullen de inzichten gebruiken voor toepassing in toekomstig duurzaamheidsbeleid.

Opties voor minder draagkrachtigen
In de workshop van 28 mei zal naast een presentatie van Peter Letitre de gemeente Hattem een tipje van de sluier rond de klimaatambitie van de gemeente oplichten. De Rabobank gaat in op financieringsopties voor verduurzaming van huizen van de minder draagkrachtigen.

Overige workshops
Later dit jaar organiseert de klimaatburgemeester twee workshop rond de thema’s Circulariteit en Biodiversiteit. Powered by Hattem kondigt via social media de data aan zodra deze bekend zijn.

Praktische informatie
Aanmelden wordt gewaardeerd en kan via info@poweredbyhattem.nl

 

 

 

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in