Kledinginzamelingsactie op 28 mei voor Oekraïne

Stichting Oekraïne Projecten (SOP) heeft als doel de noodhulp aan Oekraïne te continueren. Vanuit Oekraïne krijgt SOP namelijk veel hulpvragen.

De situatie is en blijft erg schrijnend. Op dit moment is er een groot voedseltekort en de gevluchte Oekraïners hebben, vanwege de vaak warme zomers, sterk behoefte aan zomerkleding. SOP zal hierom de komende periode noodhulptransporten vanuit Nederland blijven organiseren. Hiervoor is uw hulp hard nodig.

Inzamelingsactie
Zaterdag 28 mei tussen 09.00 en 15.00 uur is er daarom weer een inzamelingsactie. De inzamellocatie is de Ontmoetingskerk aan de Van Galenstraat 1 te Hattem.

Naast goederen is SOP ook op zoek naar vrijwilligers die kunnen helpen bij deze actie. Het gaat dan om het aannemen en sorteren van de goederen. De vorige inzamelingsactie was een groot succes vanwege de vele vrijwilligers die hebben geholpen. Je kan je hiervoor aanmelden door een e-mail te sturen naar secretariaat@oekraine-projecten.nl.

Wat is nodig?
SOP gaat heel gericht inzamelen om zo goed mogelijk aan te sluiten bij de hulpvraag vanuit Oekraïne. De volgende goederen worden ingezameld:

 • Zomerkleding: T-shirts, polo’s, dunne truien, (korte) broeken, zomerjassen, etc. De kleding moet in goede staat zijn, gewassen, geen gaten of scheuren en geen vlekken.
 • Slippers, sportschoenen en sneakers. Eveneens in goede staat, geen losse zolen en graag inclusief goede veters.
 • Voedsel:
  o   Rijst/pasta
  o   Meel
  o   Ingeblikt vlees/vis of ingeblikte groente/bonen (vlees- en groenteconserven)
  o   Suiker
  o   Thee
  o   (Zonnebloem)olie

Giften
Naast goederen blijven giften ook van harte welkom. De kosten voor een voedseltransport bedragen al snel €18.000. Doneren kan via www.oekraine-projecten.nl of door een gift over te boeken op NL03 RABO 0325 7748 89 t.n.v. Stichting Oekraïne Projecten o.v.v. Noodhulp.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in