Plannen voor 75+1 bevrijding van Hattem

Door het corona-virus zijn de festiviteiten rond het herdenken dat Hattem 75 jaar geleden is bevrijd niet doorgegaan. Dat is jammer, maar het heeft het enthousiasme van de organisatie niet beteugeld.

De organisatie, ook wel de Denktank genoemd, bestaat uit vertegenwoordigers vanuit de HAVO, HOV, Rond Uit Hattem, RTV Hattem, de Hattemer, het 4 en 5 mei comité en de gemeente. De partijen van deze unieke lokale samenwerking hadden voor dit jaar met verschillende sponsoren een mooi programma opgezet. Deze samenwerking is zo goed bevallen dat besloten is de Denktank voort te zetten onder de naam ’75 +1 Bevrijding Hattem.’ Hoewel op dit moment vanwege de corona-crisis nog niet duidelijk is hoe de plannen vorm gaan krijgen, is achter de schermen het overleg al gestart.

100-jarig bestaan HOV
De festiviteiten in 2021 vallen samen met het 100-jarig bestaan van de Hattemer Oranjevereniging. Voorzitter Dick Greve en penningmeester Jan Wildeboer doen weer graag mee met de vernieuwde denktank. Dick Greve vertelt dat het werken met een denktank een nieuw fenomeen voor de vereniging was. Hij waardeert de rol van waarnemend burgemeester Toon van Asseldonk en de sterk stimulerende rol die deze in de groep had. “De Denktank is een zeer betrokken, coöperatief geheel. Kwaliteit verhogend, snelle communicatie, erg plezierig. 1+1 = meer dan 2, is weer eens gebleken. En we hebben dit jaar veel geleerd. Op afstand is niet afstandelijk. De 4 mei viering op de Dam heeft veel duidelijk gemaakt en daar kan iedereen weer iets van leren en ook onze 2020 plannen zouden in 2021 zo maar aangepast kunnen worden. Daar is de denktank een ideaal podium voor,” vertelt Greve enthousiast.

Extra lading en diepgang
Alle partijen doen weer mee in de Denktank om een mooi feest voor de Hattemers te organiseren. Van Asseldonk: “Daarbij zullen we uiteraard rekening moeten houden met eventuele beperkingen die ook dan nog gelden. Maar laten we hopen dat we volgend jaar april weer onbevangen met elkaar feest kunnen vieren om de 75 of 76 jaar vrijheid met elkaar te vieren. Juist met de ervaringen van 2020 krijgt dat dan extra lading en diepgang. Dus moeten we misschien niet alleen maar de voor 2020 ontwikkelde ideeën doorschuiven naar 2021, maar wat mij betreft proberen we daar, op basis van wat er in 2020 gebeurd is, iets extra’s aan toe te voegen. Daar denk ik graag over mee.”

Over het verloop van dit alles zullen De Hattemer en RTV Hattem je informeren via verschillende kanalen. Want, zoals De Hattemer zegt: “Het is belangrijk om in Hattem samen op te trekken. Als huis-aan-huis krant zijn wij graag een klankbord voor de activiteiten in onze stad. De Denktank is een mooi voorbeeld hoe we samen kunnen optrekken om iets moois te organiseren voor alle Hattemers.” RTV Hattem heeft deze functie ook en is het hier mee eens.

Geschreven op basis van informatie en i.s.m. De Hattemer.nl

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in