Bibliotheek Hattem weer open

De bibliotheek is Hattem is weer geopend. Lezers kwamen weer om zelf boeken uit te zoeken en die te lenen.

De afgelopen weken konden leden van de bibliotheek een verrassingstasje bestellen. “Veel mensen hebben daarvan gebruik gemaakt en zich laten verrassen,” vertelde bibliotheekdirecteur Hetty van der Weg deze week in het programma SWH Speciaal. “De reacties op deze service waren positief, maar we weten ook dan onze leden het heel fijn vinden om weer zelf een boek uit te kunnen zoeken.” Vanwege de enorme hoeveelheid werk die verbonden is aan het samenstellen van de verrassingstasjes stopt de bibliotheek met deze service.

Boekenquarantaine
De bibliotheek is nu toegankelijk via de ‘nooduitgang’, een deur in de voorgevel van het pand van De Marke. Daar staan winkelmandjes en als die op zijn, is het maximaal aantal bezoekers dat tegelijk naar binnen mag bereikt. Na gebruik worden de mandjes gereinigd. Boeken die worden ingeleverd gaan 72 uur in quarantaine om te voorkomen dat het coronavirsus op deze manier wordt doorgegeven.

Openingstijden
Wethouder Carla Broekhuis nam vanmiddag een kijkje in de bibliotheek en gaf Hetty en boeket bloemen om te vieren dat de bibliotheek weer open is.
Hattemers kunnen nu elke woensdag- en vrijdagmiddag van 14.00 tot 17.00 uur in de bibliotheek terecht. Maar, alleen om boeken in de leveren en te lenen. De computers en leestafels mogen niet worden gebruikt.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in