vv Hattem en Oene delen wéér de punten

vv Hattem is er in de thuiswedstrijd tegen Oene niet in geslaagd de volle winst te pakken. Net als in de eerste wedstrijd in Oene werd het ook nu een gelijkspel.

In de 1e helft was het Hattem dat de wedstrijd naar zich toe trok. Bij rust was het 1-0 voor Hattem waar het net zo makkelijk wel 4-1 had kunnen zijn. Na rust kwamen de gasten uit Oene al snel langszij en was het spel van Hattem daarin minder dan in de 1e helft. Het duurde tot in blessuretijd dat Felix Noordberger zijn ploeg nog naast Oene kon schieten en zodoende een punt veilig stelde voor zijn ploeg.

Het team van trainer Hans Roeland begon uitstekend aan de wedstrijd. Als verrassing had hij aanvaller Maikel Rave op de rechtsback geplaatst en dat pakte heel goed uit. Na een aftastende beginfase kwam het eerste gevaar van Hattem ook via hem. Via een goede actie over rechts weet hij met een prima voorzet Hajk Talaljan te bereiken. Doelman Riphagen van Oene kon echter voorkomen dat Hattem al vroeg op voorsprong zou komen en bracht redding. Kort daarna kon Riphagen nog net een vrije trap van Silvan Kersbergen onder de lat weg tikken. Hattem bleef Oene onder druk houden.

Uit een corner van Hattem kwam Oene goed weg toen de prima kopbal van Mark de Haan nog net van de lijn gehaald werd gehaald. In deze fase van de wedstrijd had Hattem wellicht al op voorsprong moeten staan. Zeker toen de bal na een goede aanval via SIlvan Kersbergen en Lawrence v.d. Bend bij Hajk Talaljan kwam die oog in oog met doelman Riphagen opnieuw zijn meerdere moest erkennen. Oene wist direct daarop te counteren en zag de bal tussen de Hattem-verdedigers voor hen precies goed vallen. Spits Hilberink was echter niet scherp genoeg bij deze mogelijkheid en Hattem-goalie Stefan de Weerdt kon simpel redding brengen.

Hattem herpakte zich en legde bij vlagen mooie aanvallen op de mat waarop Oene op dat moment geen antwoord had. Hierdoor waren er voor de geel-blauwen mogelijkheden te over om het goede spel te belonen met een doelpunt. Maar veelal was het laatste zetje het-net-niet of stond de prima keepende Oene-doelman Riphagen in de weg. Toch heeft deze geen antwoord op een prima actie van Silvan Kersbergen. Hij slalomt dwars door de verdediging heen en weet uiteindelijk met een slim stiftje de bal langs Riphagen in de verre hoek te plaatsen; 1-0.

Niet lang daarna had Oene de kans om de gelijkmaker op het scorebord te krijgen. Verdediger Mark de Haan komt in een 1:1 situatie terecht met Oene-aanvaller Hilberink. De Haan weet hem goed naar buiten te drijven en met een prima interventie van Silvan Kersbergen wordt deze kans onschadelijk gemaakt. Kort voor rust had Hattem op 2-0 moeten komen. Een prima aanval over vele schijven komt uiteindelijk bij de vrijstaande Lawrence v.d. Bend. Helaas is zijn schot wat te gehaast en ziet hij zijn inzet over het doel gaan.

Na de rust komt Oene al snel op gelijke hoogte. Na een foute terugspeelbal op het middenveld komt Oene in balbezit waarbij de vrijstaande Wiljan van Hell alleen voor Hattem-doelman de Weerdt geen fout maakt en afdrukt; 1-1. In de fase hierna is Hattem even zoekende en put Oene hoop uit de gelijkmaker. Beide doelmannen moeten flink aan de bak op prima kopballen en heeft Silvan Kersbergen pech dat Oene-doelman Riphagen opnieuw op de juiste plek staat.

Hattem lijdt in deze fase soms onnodig balverlies maar Oene weet daarop nog onvoldoende gevaar te stichten voor het Hattem-doel. Halverwege de 2e helft komt Oene dan evenwel op voorsprong. Oene-aanvaller Hilberink geeft bij een hoekschop een slim zetje waardoor hij vrij komt en ongehinderd kan inkoppen; 1-2.

Trainer Hans Roeland probeert nog wat verse krachten in te zetten (Felix Noordberger komt voor Lawrence v.d. Bend en Yannick Rave voor Mijar Rojer) maar moet Maikel Rave noodgedwongen wisselen (blessure) voor Nick ten Have. Hattem ziet de tijd weg tikken en is uiteraard op zoek naar de gelijkmaker. Het spel wordt daardoor wat te gehaast en wat rommelig. Oene probeert daarvan te profiteren maar tot echte kansen komt het niet. Felix Noordberger ziet zijn uitstekende schot stranden bij opnieuw de Oene-doelman. Hattem zet nu nog een tandje bij en krijgt wat mogelijkheden.

Bij één van die aanvallen wordt Rabi Ezzat in de 16 vastgehouden door een Oene-speler. De prima leidende scheidsrechter Everlo stond er met zijn neus bovenop en wijst direct resoluut naar de strafschopstip. Felix Noordberger posteert zich achter de bal en nu is Riphagen wel kansloos op zijn inzet. Zodoende eindigt de wedstrijd in 2-2 en heeft Hattem een verdiend punt behaald.

Zaterdag staat voor vv Hattem de laatste competitiewedstrijd op het programma, voordat de na-competitie van start gaat. Dan reist vv Hatem af naar Elburg om aan te treden tegen ESC. De Elburgers kunnen in die wedstrijd kampioen worden. Het staat 2 punt voor op Swift ’64 dat die zaterdag thuis laagvlieger Rouveen zal ontvangen. ESC is er dus alles aan gelegen de wedstrijd minimaal gelijk te spelen, maar winst zou beter zijn.

Hattem zal haar sportieve plicht vervullen en de wedstrijd volle bak spelen. De wedstrijd in Elburg begint om 14.30 uur. Kom op tijd, want het parkeren bij het sportpark wil nog wel eens lastig zijn.

Sportuitzending gemist of terugluisteren?