Hatto Heim leidt zure nederlaag in Kanaalderby

Hatto-Heim heeft zaterdag een zure nederlaag geleden in de Kanaalderby bij WZC uit Wapenveld met 2-1. WZC begon fel aan de wedstrijd en dat wierp zijn vruchten af, want al in de 5e minuut was het Everhard Stoffer die 1-0 scoorde.

Maar na goed twintig minuten een scrimmage voor het doel van Wolter Bos. De bal ging tegen de lat, de paal en tegen spelers aan, maar wilde er niet in.
Ook de strafschop de Hatto-Heim hierna kreeg mocht er niet in. Topscoorder Maarten Teuben schoot langs de verkeerde kant van de paal.

De aanval hierna van WZC ging wel het doel in achter Brian Mensink. Het was Mike Burgmeijer die met een listig hakballetje de 2-0 op het scorebord zette.

In de tweede helft zagen we een beter Hatto-Heim dat probeerde de aansluiting te krijgen, maar de afwerking ontbrak. En het was opletten met de uitbraken van WZC, want er ontstond veel ruimte.

Een kwartier voor het eind was er toch nog een doelpunt voor Hatto-Heim. Maarten Teuben trok de bal voor, werd nog aangetikt door Maurits van Olst, maar keeper Wolter Bos kreeg de bal niet klem. Niels van der Velde liet de 2-1 noteren.

Hatto-Heim drong nog wel wat aan, maar WZC hield de deur goed gesloten. En zo kwam er de eindstand van 2-1 op het scorebord. Hatto-Heim is nu uit gevoetbald. WZC moet nog aan de bak voor de na-competitie.

Inmiddels is Reaal Dronten gedegradeerd en speelt VEVO ook na-competitie. Zaterdag speelt Hatto Heim de laatste thuiswedstrijd tegen ZAC uit Zwolle.
Let op: de aanvang is dan om 14.30 uur.

Sportuitzending gemist of terugluisteren?