Thoby Liefers ontvangt Koninklijke onderscheiding

Tijdens het jubileumconcert De Schilderijententoonstelling van de Christelijke Muziekvereniging Hattem op zaterdag 20 april reikte burgemeester Marleen Sanderse een Koninklijke onderscheiding en bijbehorende versierselen uit aan Thoby Liefers. Hij werd benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau.

Liefers is voorgedragen vanwege zijn vele vrijwillige werkzaamheden voor de samenleving in Hattem. Binnen de Protestantse Wijkgemeente de Rank en haar rechtsvoorganger, maar in het bijzonder voor Christelijke Muziekvereniging Hattem (CMH).

Hij laat Hattem genieten
Al 59 jaar lang levert Liefers – geheel belangeloos – een belangrijke bijdrage aan het plezier dat mensen uit Hattem beleven aan het maken van en luisteren naar muziek van CMH. Vanaf 1981 vervult Liefers diverse functies binnen het bestuur van de vereniging. Zo is hij vanaf 2013 tot heden voorzitter van de concert- en muziekcommissie, is hij algemeen bestuurslid en verzorgt hij alle zaken rondom de concerten en optredens.

Daarnaast maakte Liefers vele jaren deel uit van de kerkenraad van de Protestante Wijkgemeente de Rank. In de periode 2004 t/m 2016 was hij ouderling. Daarnaast verzorgde hij van 2006 t/m 2014 huiscatechese bij jongeren thuis. En nog steeds is hij actief. Zo is hij vanaf 2015 bijvoorbeeld medeorganisator van de Top-2000 diensten die jaarlijks aan het einde van het kalenderjaar georganiseerd worden.

Bescheiden aanwezig
De burgemeester benadrukte in haar speech dat Liefers zijn vrijwillige taken met een zekere bescheidenheid en onopvallendheid verricht. ‘Het is een stille werker die heel veel doet, zonder op de voorgrond te treden. De Koninklijke onderscheiding komt hem dan ook meer dan toe’, aldus burgemeester Marleen Sanderse.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in