vv Hattem pakt periodetitel

vv Hattem kon zich dinsdagavond opmaken voor de beslissende wedstrijd om de titel in de 2e periode. Het ging de wedstrijd tegen BAS uit Biddinghuizen in met het gevoel van “dit laten we niet glippen”. Na een stroeve 1e helft en een ruststand van 2-0m maakten de geel-blauwen na de rust het verschil en liep de score uiteindelijk op naar 6-0. Hiermee is plaatsing in de nacompetitie een feit.

Stroef
Ondanks het feit dat Hattem direct in het begin al een mooie kans had via Felix Noordberger, liep het in de 1e helft niet echt soepeltjes. Toch is er snel de voorsprong. Een voorzet van Kevin Isidora wordt door de BAS-doelman niet goed verwerkt en is Wesley van Winsum er als de kippen bij om de bal tegen de touwen te werken. Hierna was de verwachting dat Hattem beter in de wedstrijd zou komen, maar het bleef onzorgvuldig spelen. Dit maakte het lastig om goed in de wedstrijd te komen. Wellicht dat het drukke programma van de laatste weken dan toch te veel is gebleken?

Toch de 2e treffer
BAS was overigens niet bij machte om het Hattem moeilijk te maken, waardoor er geen reden tot paniek was. Bij een goede aanval kwam Felix Noordberger uiteindelijk een schoenmaat te kort om de voorsprong te verdubbelen en even later schuift hij de bal net naast het doel. Wesley van Winsum weet kort daarna wel het net te vinden. Met een droge knal, en wat hulp van de doelman, brengt hij met zijn 2e treffer de 2-0 op het scorebord.

Na rust het verschil
Nadat in de rust de puntjes op de i zijn gezet, weet vv Hattem de wedstrijd in de 2e helft naar zich toe te trekken. De mogelijkheden en kansen stapelen zich op, waarbij op dat moment nog steeds het “net niet” overheerst. Desondanks is Hattem op zoek naar het doel van BAS waarbij het uiteraard van zins is om de score uit te breiden. Met nog een kwart van de wedstrijd te spelen weet het dan ook de verdiende 3-0 te maken. Een goede voorzet over de linkerflank komt uiteindelijk bij Uzair Goelab die de doelman met een simpele kapbeweging kansloos laat en de bal eenvoudig binnen kan tikken.

Wesley van Winsum

Veel ruimte
Het verzet van BAS is gebroken en Hattem krijgt steeds meer ruimte. Via een goede actie van Silvan Kersbergen komt de bal bij Wesley van Winsum die niet treuzelt en de bal via een volley in de rechter bovenhoek jaagt. Dit is Wesley’s 3e van de avond, waarbij de stand op 4-0 komt. Niet lang daarna wordt het nog 5-0 door een mooie vrije trap van Jasper van der Stouw die de bal over de muur buiten bereik van de doelman in het doel krult. Na een mooie aanval via Bram de Boer en Jort Steenman weet laatstgenoemde de bal bij Felix Noordberger te krijgen die de verdediging en doelman van BAS verrast en met een prachtig hakje achter het standbeen langs de 6-0 laat aantekenen.

Periodekampioen en plaatsing nacompetitie
De mannen van trainer Oosterhaar beloonden zichzelf in deze wedstrijd voor de goede reeks van wedstrijden in de afgelopen weken en zetten met de periodetitel de kroon op het werk. Door deze overwinning is vv Hattem winnaar geworden van de 2e periode en heeft het hiermee plaatsing afgedwongen voor deelname aan de nacompetitie, met als inzet een plaats in de 2e klasse. Deze nacompetitie wordt gespeeld in de maand juni. Tot die tijd zal het team zeker niet achterover leunen en toch willen kijken wat er nog mogelijk is richting de uiteindelijke eindstand in de competitie. Die krijgt zaterdag 23 april een vervolg met de thuiswedstrijd tegen Elspeet.