vv Hattem wint met overtuiging

vv Hattem heeft in Hulshorst een overtuigende overwinning behaald. Na een eerste storm van de thuisploeg nam Hattem het initiatief in de wedstrijd en wist het Hulshorst al binnen het kwartier op achterstand te zetten. Meerdere kansen werden niet benut maar door doelpunten van Felix Noordberger vlak voor en vlak na rust liep Hattem uit naar 0-3 waarna de wedstrijd eigenlijk al gespeeld was. In het restant van de wedstrijd hadden de geel-blauwen de score nog veel hoger kunnen laten uitvallen maar stokte het bij 0-5.

Hulshorst trachtte vanaf de aftrap gelijk druk te zetten op het doel van Hattem. De verdediging ondersteunde doelman de Weerdt prima waardoor er geen schade ontstond. Hierna wist Hattem gaandeweg de partij het initiatief naar zich toe te trekken wat ondersteund werd met een doelpunt van Bram de Boer. Een pass van Jens Borger bracht Silvan Kersbergen op links vrij voor een voorzet die prima afgerond werd. In de periode hierna waren er kansen genoeg om de score te verdubbelen, waarbij het echter net te kort kwam of Hulshorst-doelman Menges redding bracht.

Verdiend
Op het goede positiespel van Hattem had de thuisploeg geen antwoord en hanteerde bij balbezit veelal de lange bal. Een prachtige aanval van Hattem, waarbij de verdediging van Hulshorst helemaal uitgespeeld werd, had een beter lot verdiend. Helaas zag Wesley van Winsum zijn inzet opnieuw gekeerd worden  oor de doelman. Toch kwam voor rust toch de verdiende 0-2. Na een overtreding op Wesley van Winsum binnen de beruchte lijnen verdubbelde Felix Noordberger vanaf 11 meter de voorsprong.

Snel beslist
Helaas moest Bram van Regteren geblesseerd achter blijven in de kleedkamer en werd hij vervangen door junior Tigo Zoomers die zich prima in het team invoegde. Al snel na de rust was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld. Een vrije trap van Silvan Kersbergen wordt door de verdediging van Hulshorst nog wel weggewerkt, maar in de rebound weet Daan van Enk koppend de vrijstaande Felix Noordberger te bereiken die simpel kan intikken. Niet lang daarna wordt de verdediging van Hulshorst opnieuw uitgespeeld, gaat Bram de Boer goed door over rechts en weet hij de meegelopen Wesley van Winsum te bereiken die met een mooie schuiver de 0-4 laat aantekenen.

Controle
Op het uur had trainer Oosterhaar aansluitend de ruimte om een aantal verse krachten in te zetten. Ondanks wat omzettingen bleef Hattem de controle over de wedstrijd houden mede doordat de vandaag uitstekend spelende Daan van Enk en Jort Steenman heer en meester waren op het middenveld. Hattem kreeg nog een aantal mooie kansen, werd het een strafschop onthouden maar kon Yannick Rave uiteindelijk toch nog de 0-5 laten aantekenen.

Mooi resultaat
Hattem speelde vanmiddag een goede wedstrijd, had bijkans de hele wedstrijd de controle over de wedstrijd en wist dat ook uit te drukken in de score. Dat opgeteld bij de uitslagen op de andere velden heeft tot gevolg dat de selectie van trainer Oosterhaar nog volop mee doet in de strijd om de 2e periodetitel, waarin het vooralsnog de minste verliespunten heeft. Zaterdag ontvangt Hattem één van de concurrenten. Dan komt het team van Oene op bezoek en zal het Hattem er alles aan gelegen zijn om de punten in Hattem te houden, maar ook om revanche te nemen op de eerder dit seizoen verloren wedstrijd in Oene.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in