Teleurstellend sv Hatto-Heim loopt weer averij op

Zaterdag stond voor Hatto-Heim een thuiswedstrijd op het programma tegen ESC uit Elburg. De geel-blauwen liepen tegen een bittere nederlaag aan. Het werd 0 – 1
(bekijk de video, de tekst gaat daarna verder )

In de zesde minuut van de wedstrijd was er een grote tegenslag te verwerken, want net terug van een hamstringblessure was het weer Bas Behrens die er weer eraf moest met dezelfde blessure. In een sprintduel schoot het er weer in en zo zal Hatto-Heim een tijd zonder deze snelle buitenspeler moeten doen

Hatto-Heim kreeg in de eerste helft enkele mogelijkheden om te scoren via Aron Winkelhorst en Ward Willemsen, maar daar zat keeper Thomas den Besten steeds goed bij.
ESC kreeg in de eerste helft twee goede mogelijkheden om te scoren. Max Lamberink schoot van dichtbij hard op het doel maar Jorick Mensink bracht redding. En ook een vrije trap ging rakelings langs de verkeerde kant van de paal. sv Hatto-Heim had het overwicht tegen ESC, maar gescoord is er nog niet.

Na een ruim een uur spelen opent in de tweede helft ESC de score. Een vrije trap werd door Jorick nog goed weg geslagen, maar in de rebound was het Emre Sahan die het net wel deed bollen en zo de stand op 0-1 bracht.

Het was Joep van Apeldoorn die een spectaculair doelpunt met een prachtige volley in gedachten had, maar daar was andermaal doelman den Besten die redding bracht. In de allerlaatste minuut was er nog een dot van een kans voor Rowan Mensink, maar ook hier was de keeper er als de kippen erbij.

Scheidsrechter Heijmeriks floot in de 92e minuut af voor het einde van de wedstrijd. Voor Hatto- Heim een bittere pil om weer met lege handen te staan. Zaterdag zijn er weer nieuwe kansen in Zwolle tegen HTC.