Inspiratieavond voor een meer duurzaam leven

Het is vast herkenbaar. Je staat in de supermarkt en je vraagt je af: wat eten we vanavond? De biologische boontjes uit Egypte of de ‘gewone’ boontjes uit Nederland? Een hamburger of een sojaburger? Of toch vis?

Ga je voor het plantaardige Alpro-toetje, of toch voor het emmertje roomkwark, dat misschien wel het lekkerste is? Wordt het de dure of de goedkope reep chocolade? En wat betekent dat gekke keurmerk precies?

Keuzes
Je hebt het niet gemakkelijk als consument in de supermarkt. Bij elk schap moeten keuzes gemaakt worden en het is soms lastig om de verschillende belangen goed af te wegen. Je wilt dat het product betaalbaar en smaakvol is, maar het moet ook van goede kwaliteit zijn en bijdragen aan jouw gezondheid. Je vindt het belangrijk dat het dier een goed leven heeft gehad, maar je wilt ook dat het milieu zo min mogelijk wordt belast.

Herkomst producten
Sta je weleens stil bij de herkomst van de producten die je koopt in de supermarkt? Waar komen ze vandaan en welke weg hebben ze afgelegd voordat ze in de winkel zijn beland?
Op 29 maart willen we o.l.v. Alfred Slomp nadenken over onze dagelijkse boodschappen. De workshop die we dan volgen verkent keuzes die we maken, helpt argumenten te begrijpen en verbindt deze met een helder ethisch karakter.

De bijeenkomst is actief, sociaal, informatief en gaat in een hoog tempo een serieuze maar niet te zware dialoog aan. De organisatie nodigt je van harte uitgenodigd tot het bijwonen van deze inspirerende avond op dinsdag 29 maart om 20.00 uur in de Emmauskerk, Dorpsweg 27 te Hattem.

Aanmelden kan via: scribapw@pknhattem.nl

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in