vv Hattem speelt gelijk bij herstart competitie

Bij de hervatting van de competitie is de 1e selectie van vv Hattem blijven steken op een gelijkspel tegen Olympia ’28 uit Hasselt. Hattem kwam goed uit de startblokken, trof 2x binnen een kwartier doel maar die marge was bij rust weer teruggebracht tot één (3-2 voorsprong voor Hattem). Na de pauze kwam Olympia langszij na een inschattingsfout in de verdediging bij Hattem. De ploeg van trainer Oosterhaar drong in het slot van de wedstrijd nog wel aan, maar kon helaas niet de volle winst binnen halen.

Hattem start goed en scoort snel
Trainer Oosterhaar miste deze dag helaas door verschillende omstandigheden een aantal vaste krachten. Mede hierdoor stonden jeugdspelers Alec van Dijk (doelman) en Jort Steenman in de basis die beide terug kunnen kijken op een goede prestatie. Het team wat de wedstrijd begon wist de bezoekers uit Hasselt vanaf minuut 1 met goed voetbal onder druk te zetten en binnen het kwartier tweemaal het net te vinden. In de 6e minuut wist Jens Borger met een prima pass Bram de Boer te vinden. Hij speelde zich goed vrij en vond met een afgemeten voorzet Felix Noorberger die zijn tegenspeler en de doelman van Olympia wist te verrassen met een mooie intikker; 1-0. Hattem blijft de druk er op houden en overrompelt in deze fase de tegenstander. Het is Wesley van Winsum die, na goed terug leggen van Jens Borger, met een afgemeten schot doelman Dorland van Olympia kansloos liet; 2-0.

Slordig
Olympia herpakt zich hierna waarna het spel wat op en neer gaat. Ondanks dat Olympia nog geen enkele kans had gehad weet het verrassend de aansluitingstreffer te scoren. Uit een slim genomen vrije trap is Brian Snijder de verdedigers van Hattem net te snel af en weet met een intikker doelman Alec van Dijk te verslaan. Hattem hersteld deze marge al binnen een minuut. Een uitstekende voorzet van Silvan Kersbergen wordt door Bram de Boer ineens op de pantoffel genomen en met een prima inzet brengt hij de marge weer op twee doelpunten. Namens Olympia is het kort daarna Willems die de stand op 3-2 brengt. Na een goede voorzet vanaf de zijkant weet hij zich goed vrij te lopen en kan eenvoudig een treffer aantekenen. Hattem wordt in deze fase wat slordig in haar spel en maakt het zichzelf lastig. Vervelend voor Hattem was het moment dat verdediger Jasper van der Stouw geblesseerd het veld moest verlaten nadat hij een forse tik op zijn enkel had gekregen. Jeugdspelers Felix Besseler werd als vervanger ingezet wat tot gevolg had dat er wederom wat omzetting in de opstelling moesten worden doorgevoerd.

Hattem begint de tweede helft niet goed
Na de rust hervat Hattem de wedstrijd niet goed. Al snel na de hervatting wordt een uittrap van de Olympia-doelman niet goed ingeschat door Jeffrey van Ommen. Hierdoor komt zijn tegenstander in balbezit die op zijn beurt de meegelopen Brian Snijder weet te vinden die oog in oog met doelman Alec van Dijk geen fout maakt en zijn tweede treffer van deze middag laat aantekenen. Mede door deze gelijkmaker ontspint zich een wedstrijd in een spel waarbij beide teams op zoek willen naar de voorsprong, maar waardoor er ook ruimte ontstaat in beide defensies. Dat levert voor beide teams dus ook gevaar op. Namens Hattem zijn er nog wat mogelijkheden voor Wesley van Winsum, Silvan Kersbergen en de ingevallen Yannick Rave. In het laatste kwartier proberen de geel-blauwen via een slotoffensief nog wat te forceren wat helaas niet het gewenste resultaat oplevert.