Koploper sv Hatto-Heim loopt verder uit

De trotse koploper sv Hatto-Heim ging zaterdag op bezoek bij Hulshorst. Op sportpark “De Eendracht “stond bij vlagen een verraderlijk windje. De bal maakte soms -gedragen door de wind- rare capriolen. Maar dat hinderde Hatto Heim niet, het werd een 1-4 overwinning.

Direct al in de eerste minuut kreeg Hulshorst twee corners, maar ze vormden geen gevaar  voor het doel van Jorick Mensink. sv Hatto-Heim kreeg ook een kansje, maar het schot van Ward Willemsen ging ruim langs het doel.

Na elf minuten voetbal was het Ward Willemsen die goed doorging op rechts en zijn voorzet werd in het doel gewerkt door Joep van Apeldoorn. We moeten tot de 32 minuut wachten op het volgende hoogtepunt. Joep speelde wat spelers van Hulshorst uit en vond Winand Meilink op het juiste moment. Die speelde zijn directe speler uit en schoot de 0-2 binnen.

In de tweede helft was het sv Hatto-Heim die direct op zoek ging na de 0-3, maar moest wachten tot de 51e minuut. Bij een terugspeelbal richting de laatste man Ruben Best ging Twan van Rijssen als een speer achteraan en met succes. Hij ontfutselde de bal bij zijn tegenstander en kwam vrij voor doelman Remon Vlieger en schoot beheerst de 0-3 binnen.

sv Hatto-Heim was heer en meester en de ingevallen Bram Neuteboom stond aan de basis van de 0-4. Hij ging over links goed door en een puike voorzet van hem kwam op het hoofd van Ward Willemsen die de vierde treffer binnenkopte. In de laatste minuut scoorde Hulshorst de eretreffer van deze middag. Invaller Xander Vis passeerde doelman Jorick: 1-4.

Twee minuten later floot scheidsrechter Maat uit Harderwijk de wedstrijd af. Achteraf deed de ploeg van Marcel van Walderveen goede zaken, want nummer twee, sc Rouveen, verloor thuis tegen DSV’61 met 0-2. sv Hatto Heim staat nu zeven punten los op de ploeg die volgende week op bezoek komt op sportpark ’t Achterveen: Rouveen.