Simpele overwinning voor volleybaldames HVV

Na de onnodige nederlaag van een week eerder hadden de volleybaldames van HVV wat goed te maken. Echter.. het aantal dames was zeer beperkt door verschillende pijntjes en vakanties.

Met 7 min of meer fitte speelsters en nog 1 met schouderklachten moest tegenstander Ormi overklast worden. Coach Marien de Weerd ging met de volgende zes van start: Denise Beekhof, Moniek Bijsterbosch, Ellen Slot, Suzanne Tonnis, Germaine van Winkoop en Rosalie Geerlinks.

Snel binnen
HVV ging voortvarend van start. Met een goede servicedruk en lange service series kwam Ormi er eigenlijk niet aan te pas. De ballen die wel aan de Hattemse kant van het net kwamen werden vrijwel allemaal direct gescoord. Belangrijk was om de aandacht erbij te houden. Na amper alle posities gehad te hebben was de set al binnen voor HVV: 9 – 25.

Tempo
In de tweede set ging hetzelfde zestal van start. Na de simpele eerste set was het belangrijk om niet te verslappen. Ormi kreeg haar passing iets beter op orde en de middenaanvalsters werden bij hen veelvuldig aangespeeld. Maar HVV was duidelijk de betere partij. Met een goede service en tempo in de aanval had de blokkering van Ormi weinig kansen. Deze set ging met 15-25 naar HVV.

Scherp
Door naar de derde set met dezelfde zes. Het spel beeld was gelijk; een goede service richting de juiste personen was de belangrijkste taak van de avond. En daarna, als er een bal terugkwam, zelf een nette pass brengen en op tempo uitspelen. Met af en toe wat geplaatste ballen in het centrum of scherp diagonaal langs het net kon Ormi in verwarring worden gebracht. Als Ormi de passing onder controle kreeg kon ze leuk aanvallen. Maar ook de derde set ging zonder twijfel naar HVV: 12 – 25.

Concentratie
De vierde set kwam Linda Draaijer erin voor Geerlinks. De concentratie zakte een beetje weg en HVV liet Ormi een beetje komen. Ormi was dan ook heel blij om een paar punten voor te staan. In de buurt van de 14 punten nam HVV het spel weer over en liep bij Ormi weg. De scherpte was terug en zo ging deze set ook naar HVV: 19 – 25.

Koploper
Deze 4-0 overwinning is weer goed voor de ranglijst, waar HVV nu even op de 1e plek staat, met Hierden en Pauwervoll nog steeds als grote concurrenten. Zaterdag 25 februari spelen de  dames weer in de Marke om 16.00 uur tegen NVC. Publiek is welkom om de dames aan te moedigen.