sv Hatto-Heim boekt belangrijke overwinning

Zaterdag stond op een koud sportpark ’t Achterveen de wedstrijd tussen sv Hatto-Heim en Olympia’28 op het programma. Twee ploegen die aan elkaar gewaagd zijn, volgens de statistieken…

De eerste 15 minuten was het een beetje aftasten vanuit beide partijen met verder weinig hoogtepunten. In de 20e minuut volgde een mooie actie van Joep van Apeldoorn. Zijn schot werd nog gestopt door keeper Jeroen Bos. Maar in de rebound was het Robin Metselaar die op de juiste plek stond en vervolgens de 1-0 scoorde.

Een paar minuten later volgde weer een mooie aanval van sv Hatto-Heim. Ditmaal namens Bram Neuteboom, maar zijn schot ging net voorlangs. Het spel speelde zich verder het meest af op het middenveld. Hatto-Heim had geen problemen met Olympia’28, zij hadden in de 1e helft geen kansen gecreëerd.

In de 2e helft zagen we een feller Olympia’28, dat op zoek ging naar de aansluitingstreffer.
Een uitbraak van Bertus Finke volgde, maar Laurens Admiraal kon nog net op tijd ingrijpen.
Olympia’28 was de eerste minuten sterker aan de bal, maar echt gevaarlijk werd het niet voor het doel van Brian Mensink. Het thuispubliek moest wachten tot de 67e minuut.

Er volgde een mooi opgezette aanval door Joep van Apeldoorn. Hij trok de bal voor het doel en daar stond Patrick Mensink op de juiste plek om de 2-0 in de touwen te schieten. Uit een corner van Hatto-Heim viel de bal voor de voeten van Ruben Bouwhuis. Zijn schot werd nog net gekeerd voor de doellijn.

Vlak voor tijd was er nog een enorme kans voor van de Belt van Olympia’28, maar zijn inzet ging net naast het doel. Op een nieuwe uitbraak van Joep van Apeldoorn had Olympia’28 geen antwoord meer. Joep scoorde beheerst de 3-0 in het net.
Scheidsrechter Marsman had genoeg gezien en floot af voor het einde.

Gezien de uitslagen elders in de competitie was het een mooie middag voor Hatto-Heim, dat nu op een gedeelde vierde plaats staat met BAS. Zaterdag staat daarom weer een belangrijke wedstrijd op het programma: sv Hatto-Heim – BAS aanvang, 15.00 uur.