Driekoningenwandeling over landgoed De Dellen

De boswachters van Geldersch Landschap & Kasteelen organiseren op vrijdag 6 januari een boeiende winterwandeling over landgoed De Dellen.

Tijdens de wandeling vertelt de boswachter over de ontwikkeling van het landgoed. Ook worden enkele historische plaatsen bezocht. Het laatste uur van de wandeling is op de Renderklippen, waar gekeken en geluisterd wordt naar midwinterhoornblazers.

t Lich kump d’r an
Een midwinterhoorn is een houten hoorn van 1.20 tot 1.50 meter lang en is gemaakt van berk, els of wilg. Volgens aloude traditie blazen Gelderse en Overijsselse Midwinterhoornblazers alleen vanaf de eerste adventszondag (vier zondagen voor kerst) tot en met Drie Koningen op 6 januari. Het doel van het blazen is het donker verdrijven en het Licht oproepen, omschreven in het volgende gezegde: “Zee bloas um beurten de boodschap vèdan, dät ‘t duuster mut goan want ‘t lich kump d’r an”.

Reserveren!
De start is om 14.00 uur op de parkeerplaats ‘Erf van Daendels’ aan de Nieuwe Zuidweg bij Epe en Heerde. De wandeling duurt ongeveer 3 uur. Deelname kost 5,00 euro p.p., kinderen 10 tot en met 12 jaar 2,50 euro p.p. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen wandelen gratis mee op vertoon van een geldige donateurspas. Reserveren en betalen doe je via www.glk.nl/activiteiten.

Meer weten?
Fokko Andringa, tel. 06-51 543 444
John Buitenhuis, tel. 06-46 256 260

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in