deBoer Taverzo was vandaag te sterk voor van Wijnen Smash ’70

Beide finalisten in de Eredivisie Tafeltennis wisten vrij eenvoudig de finale te behalen. DeBoer Taverzo uit Zoetermeer won in de ½ finale met 4-0 van WELYNQ/TTV Maashorst en van Wijnen/Smash ’70 kende weinig moeite met het jonge team van Combilo TOGB.

Voor aanvang van de finale van zondagmiddag werd bekend dat Smash ’70 het zonder kopman Viktor Brodd moest stellen. De Zweed raakte eerder deze week geblesseerd en was niet op tijd hersteld. De Belgische kopman van Taverzo, Yannick Vostes, was wel present en pakte het eerste punt voor zijn team. Hij versloeg met 3-0 Boris de Vries.

Het jonge talent Gabrielius Camara maakte zijn opwachting in de tweede wedstrijd en ging de strijd aan met Martijn de Vries, de finalist van het afgelopen NK. Alleen in de derde game bleef Martijn aan de goede kant van de score. Gabrielius zette Taverzo op een 2-0 voorsprong.

In de derde wedstrijd mochten de twee linkshandige spelers tegen elkaar. De Finse Alex Naumi namens Taverzo en Jelle Bosman voor Smash ’70. Naumi was een maatje te groot en won met 11-4, 11-4 en 11-7 de wedstrijd.

Na een korte pauze werd de wedstrijd hervat en streden de kopmannen tegen elkaar. Yannick Vostes snoepte met een geluksbal de eerste game met 14-12 af van Martijn de Vries. Martijn liet zich niet kennen en liep in de tweede game al snel uit naar een 7-0 voorsprong om vervolgens de game met 11-6 te winnen.

Martijn kwam zelfs 2-1 in games, maar Yannick won de vierde game met 11-5. In de beslissende game gaf Yannick zijn opgebouwde voorsprong niet meer uit handen en bezorgde deBoer Taverzo de najaarstitel Nederlands Kampioen.

Kijk hieronder de wedstrijd terug.


 

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in