sv Hatto-Heim onderuit tegen ZZVV 1-3 (0-1)

Zaterdag 19 november op een guur nat sportpark ’t Achterveen voetbalde Hatto-Heim tegen ZZVV. Voorafgaand werd er een minuut stilte in acht genomen vanwege het overlijden van oud-voorzitteren erelid Gerrit Voors.
De wedstrijd was tien minuten onderweg en ZZVV kreeg een vrije trap, Robin van Dijk keerde de bal goed, maar daarna ontstond er een flipper reactie.
Het was tenslotte Nick Vredenborg die het laatste zetje gaf en zo de stand op 0-1 bracht.
Hatto-Heim ging op zoek naar de gelijkmaker, maar het was constant ZZVV dat compact verdedigde en daar kom je moeilijk doorheen als aanvallend team.
Ook het hoge druk zetten van ZZVV daar had Hatto-Heim moeite mee om een aanval op te bouwen.

Het duurde tot de 20e minuut voor het eerste gevaar, het was Bas Behrens die een schot op het doel van Sjors van der Weide loste, maar de bal ging over. Hierna was het Jesse Winkelaar die een paar centimeter naast het doel schoot.
Er volgde een periode dat Hatto-Heim veel balverlies leed, maar ZZVV kon er nog niet van profiteren. Jesse begon met een solo en passeerde een mannetje of drie maar zijn voorzet miste de kracht en was een prooi voor de keeper. Ook een schot van Bram Neuteboom en Twan van Rijssen werden een prooi voor de keeper Van der Weide. ZZVV kwam ook maar mondjesmaat voor het doel van Robin van Dijk.
Net een paar minuten voor de rust was er een vervelende botsing tussen Jesse Winkelaar en Bram Ekkel. Uiteindelijk moest Ekkel met een tulband verder spelen. Scheidsrechter Groenhuijsen floot na 53 minuten voor de rust.

Tweede helft was het direct Twan die ervandoor ging, maar hij stuitte op de uitkomende keeper. Dan krijgt namens ZZVV Jovanni van Dijk een enorme kans, maar hij schiet één op één tegen Robin van Dijk aan. Ook een levensgrote kans voor Noah Brommer, maar hij kwam een teenlengte te kort om de voorzet in het doel te glijden. Hierna een prachtige goal van oud-speler van PEC Zwolle Wouter Marinus. Hij schoot van dertig meter de bal over Robin van Dijk in de bovenhoek en zo stond het plotseling 0-2.

Hatto-Heim probeerde van alles maar kwam er niet doorheen en moest zelf opletten over de snelle counters van de Zuidwoldenaren. Eén van die counters kwam ook werkelijk tot stand. Het waren ineens drie aanvallers tegen één verdediger van Hatto-Heim en het was invaller Xander Adema die scoorde 0-3.
De ingevallen Dirk Agterhuis kreeg ook een mooie kans, maar zijn schot miste de precisie.
Maar dan toch kwam er een doelpunt voor Hatto-Heim. Het was Dirk Agterhuis die aan het eind stond van een mooie aanval. Hij schoot de bal langs de kansloze van der Weide 1-3
Hierna probeerde Hatto-Heim nog van alles, maar Jesse en Twan miste de precisie om het af te maken. Scheidsrechter Ferens Groenhuijsen floot in de 92e minuut voor het einde van de wedstrijd.
Een bittere pil voor Hatto-Heim, maar het zat vandaag gewoon niet mee.

Hatto Heim – ZZVV 1-3 (0-1). 10. Nick Vredenborg 0-1, 59. Wouter Marinus 0-2, 64. Jovanni van Dijk 0-3, 82. Dirk Agterhuis 1-3.

Volgende week is er geen competitie. De volgende wedstrijd is op 2 december. Dan gaan de geel/blauwen op bezoek bij oud trainer Marcel van Walderveen van sv Epe.
sv Epe won vandaag zijn eerste wedstrijd door met 4-1 te winnen van VV Heerde.